tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vikat treenit ennen koetta

Mulla oli paljon suunnitelmia, mitä pitää tehdä, mutta en muistanut kuin hypyn. 

MUISTIINPANOT JOHANNA, MUISTIINPANOT!! Äh.

Aloitettiin paikkamakuulla. Tapahtui sellainen juttu, mitä jo vähän ajattelin tapahtuvaksi heti alussa. Meidän treeneissä oli toisen koiran tuuraajana pieni pentunen, johon Vili tietenkin iski silmänsä.... En kerennyt ottamaan montaa askelta Vilistä pois päin kun kuulin tutun laukan selän takaa. Sinnehhän se oli pennun luokse painelemassa, mutta kääntyi onneksi kun komensin. Koira sylikyydillä boxiin odottamaan, kunnes paikkamakuu on ohi. 

Ainiin. Luoksepäästävyys ja kehääntulotarkastus meni hyvin! Vili keskittyi kehääntulotarkastuksessa vain rapsuttamaan pantaansa :D Luoksepäästävyydessä Jenni kurkkasi vähän hampaitakin, ja Vili pysyi paikallaan :) Tästä on tullut selkeästi meille nyt yksi LIIKE muiden joukossa!

Otettiin ONNEKSI toinenkin paikkamakuu, että myöhästyneetkin pääsevät. Eipä se ensimmäinen tainnut oikein kellään mennä nappiin, en kyllä katsonut, mutta jutteluiden perusteella. Ei jäänyt sellaista oloa, että kaikki joutuivat meidän takia seisomaan toisen kaksiminuuttisen :D 

Tää toinen meni jo paaaljon paremmin, ei puhettakaan, että Vili olisi ollut menossa pennun luokse. Pentu oli samassa paikassa kentällä leikkimässä omistajansa kanssa, huippuhyvä häiriö meille, voi kun tällaisia tilanteita saisi useammin. Ainakin tämä pentu on häiriönä meille jatkossakin, vielä on kahdet ohjatut tokotreenit jäljellä. Vierestä lähti yksi koira pinkomaan omistajansa luokse, Vili katsoi tämän spurtin mutta ei onneksi lähtenyt kilpasille. Ei reagoinut siihenkään, kun koira palautettiin sylissä Vilin viereen, annettiin käskyjä "istu", "maahan", "paikka", ja syötettiin herkkuja.

Tämän jälkeen tehtiin vähän kaikenlaista pientä. Lyhyitä seuruita Pian vinkillä, että kun olen aikissa tehdä käännöksen, naksautan, ja täten väljyys jää pois ja käännöksestä tulee tiukka, koska koira odottaa palkkaa, jonka saakin heti käännöksen jälkeen.

Tehtiin myös jääviä, mitkä menee hyvin. En pelkää sitä, että Vili tekisi väärän liikkeenä väärään aikaan. Ollaan vahvistettu seisomaan jäämistä niin paljon. Ja täytyy myöntää, että kun liikkuri sanoo, "seuraavana seisominen seuraamisen yhteydessä", sanon Vilille hiljaa, että "mennään seisomaan"... Tämä on ehkä paras vinkki mitä ollaan saatu ;) Uskon sen vaikuttavan meidän liikkeeseen, ja se riittää.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä taas on niin eri kuuloinen. Tarkoitan tällä siis sitä, miten sen Vilille sanon. Seisominen on aika korkea "seiiisso" ja maahan on matala "maaaahan", painottuen selkeästi ensimmäiseen tavuun.

Ennen hyppyä tehtiin luoksetulo ja seuraaminen, jotta saataisi hypystä "kisamainen". Vili kuulemma nytkähti luoksetulossa kun lähdin kävelemään pois sen luota, istui kuitenkin nätisti käskyyn asti. Luoksetulo on nopea ja hieno. 

Myös seuraaminen (hihnatta) meni tosi hyvin. Olin tyytyväinen vireeseen. Täytyy ennen koettakin vähän treenailla (ei kuitenkaan liikaa), koska selkeästi loppua kohden Vili rupeaa parantamaan.

Hypyssä meille on muutaman kerran tuonut ongelmia se, kun Viliä kiinnostaisi ne laudat, mitkä nostetaan hypyltä pois. Tai se on tarjonnut joskus "hyppy" käskyllä sitä, että se menee niiden hyppyjen viereen seisomaan. TälläKIN kertaa, vähän ylidramaattinen lautojen pois nosto ja äänekäs sivuun laitto, mutta onneksi ne ei enää kiinnostanut :) Ensimmäinen hyppy meni hyvin, eikä Vili ennakoinut perusasentoa. Jälkimmäisillä kerroilla se tapansa mukaan ennakoi sen, vaikken ensimmäisessäkään pyytänyt sitä perusasentoon :D Noh, pitää toivoa, että lauantainakaan ei tule pisteen menetyksiä siitä, että se ennakoisi.

Lopuksi tehtiin luoksetuloa niin, etten kutsunut Viliä luokse, kävin seisomassa vähän matkan päässä ja palasin palkkaamaan. Sen jälkeen jäävien erotteluita, siten että itse peruutan ja Vili kävelee eteenpäin. Siinä se on hyvä ja tosi skarppi.

Semmoiset maanantaitreenit.

Eilen oli niin hoppupäivä, että aurauskeppitreeni jäi väliin.

Tänään on HSKH Halli Tehis Cupin toinen osakilpailu ja meille se tarkoittaa PUTKIRALLIA! Jihuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti