Vili

Lancashire heeler
TK1 Jarabindan Dojazz Vili Weli
s. 26.4.2011


©Maaret Kokkonen
Emä: Tanspots Alva-Acoradotter af Ananda
Dotter KoiraNetissä

Isä: Tanspots Jazz Jesse-Jazzman

Oman arvonsa tunteva nuori heeleriherra, jonka mielestä parasta on nukkuminen, syöminen ja tuijottaminen. Pallot ja vetoleikit on myös mielekästä puuhaa. Turhaan ei juosta edes tyttökoirien perässä, paimenmaisesti ennemmin oikaisee muiden juoksulinjalle odottelemaan. Hyvin kiltti niille, ketkä ovat myös sille. Älykäs, ei yritä uudestaan kiellettyä, ainakaan ihan heti. Huumorintajuinen ja hellyydenkipeä.

On kovasti omien ihmisten perään, oikea mammanpoika. Ei kuitenkaan ongelmaksi asti. Välinpitämätön jotain vieraita kohtaan, joidenkin syliin kapuaa samantien suukottamaan naaman märäksi. Ne on parhaita, kellä on tarjota jotain herkkuja. Herkkujen eteen tekeekin melkein mitä vain.

Ollaan tultu siihen tulokseen, että ei osaa haukkua, edes käskystä (tähän on tullut muutos pikkuveljen myötä -Vili osaa sittenkin haukkua!). Silloin harvoin kun haukkuu, kumahtaa hieno ja matala ääni, jota joka varas varmasti säikähtää. Muita ääniä pitää kyllä, mm. puhelimen soittoääneksi on poikaa luultu ja verrattu. Pelkää joitain ääniä, esimerkiksi ilotulitteita ja käen kukkumista (!!!).

Rauhallisen ja kiltin luonteensa takia Vili pääsee lähes poikkeuksetta mukaamme, jos lähdemme kyläilemään. Autossa matkustaminenkaan ei ole ongelma, päinvastoin. Vilin ollessa 5kk matkustimme autolla Leville (~12h), eikä kevythäkistä kuulunut pihaustakaan. Välillä pikkuinen oli pakko herättää jalottelemaan ja syömään.

Yhdessä käymme pari kertaa viikossa toko ja agilitytreeneissä, silloin tällöin raunioilla ja uimalassa. Tokossa on alokasluokka käyty läpi eikä sinne ole enää menemistä (TK1). Siispä kuono kohti avointa! Agilityssa vauhdikas minikoira, joka seuraa ohjauksiani yllättävän hyvin, oma koordinaationi kun ei ole mikään maan mahtavin. Kun saadaan yhdistettyä estevarmuus ja vauhdikas eteneminen hyvillä ohjausvalinnoilla, meitä ei pidättele mikään :)


Tällä hetkellä
Vilille sattuu ja tapahtuu. Vilin vasen polvi on leikattu 9/13 ja toinen silmä jouduttu poistamaan 9/14, kun irtokissa hyökkäsi lenkillä Vilin kimppuun.

Tällä hetkellä Vili elää rauhallista koiran elämää silloin tällöin agilityä ja tokoa humputellen. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän kaverin kanssa.