tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kisaharkalla (itse)luottamusta

18.3. kisaharkka meni hyvin. Alkuun jännitti vähän, kun Vilin kaveri Sony oli myös poikkeuksellisesti meidän treeneissä parin peruutuksen takia. Käytiin pienellä lämmittelylenkillä, jossa koirat sai morjestaa ennen "kisoja", tämän takia toisen tekemiset ja olemiset kentällä ei haitanneet lainkaan. Paikkamakuussa pojat olikin vierekkäin.

Kehääntulotarkastuksessa Vili venkuloi jostain syystä vastaan ihan hirveästi, eikä meinannut asettua seisomaan niinpäin kuin olisi ollut loogista, eli nenä kentälle päin, väkisin kääntyi aina toiseen suuntaan... Tekeminen näytti varmaan ulospäin ihan kamalalta :D Hyvä startti.... Noh, mutta luoksepäästävyys ihan täys 10, se meni hyvin. Tässä vaiheessa huomautus, että missään vaiheessa kisaharkassa en palkannut kentällä, ainoastaan kentän ulkopuolella paikkamakuun jälkeen, ja muiden suoritusten jälkeen.

Paikkamakuu oli myös hyvä tosi kovasta haukkuhäiriöstä huolimatta. Ekalla käskyllä maahan ja ekalla käskyllä ylös. Paikkamakuu tuntui muuten pisimmältä ikinä.

Meidän vuoro oli tokana. Ensin oli Maaret ja Sony, jotka on tulossa samoihin kisoihin meidän kanssa, he tosin korkkaavat AVOn. 

Aloitettiin seuruilla, pyysin vähän lyhkäsemmät, etten nyt saa tehtyä niistä ihan mössöä ennen kisoja. Meni ihan hyvin, ei paljoa tainnut nenäkään käydä maassa. Ainoastaan oikealle käännöksissä taisi vähän jäädä jälkeen. Mun "seuraa" käskyt oli normaalia reippaammat, ja näin toivottavasti teen myös oikeissa kisoissa. Mutta kyllä noistakin varmasti ainaskin kasit ois saanut. Oli mun mielestä hyvällä kohdallakin. 

Sitten oli liikkestä maahanmeno, se oli tosi hyvä. Hirveen nopee ja ihan kympin suoritus. 

Sit luoksetulo, josta ei tuu kuin hyvä mieli. Se on niin ihana <3 Alkuun hirveä spurtti, keskivaiheessa pari vähän ilmavampaa "ilopomppua" ja loppuun vielä heelerihyppy, josta kääntyykin melkein suoraan ilmassa perusasentoon.

Liikkeestä seisominenkin oli tosi hyvä. Hyvä Vili!

Viimeisenä hyppy, joka olikin ainut joka meni ihan penkin alle. Tuomari kysyi että kaksi vai kolme lauttaa, jos näin kysyy oikeissa kisoissa, niin sanon kyllä varmuudeksi että kaksi. Ollaan tehty enemmän kahdella, mutta kolmenkin yli Vili helposti pääsee. Nyt se meni ensimmäisellä käskyllä nojaamaan hyppyesteeseen, takajalat maassa ja etujalat lautojen päällä :D Toisella käskyllä se meni pois otettujen lautojen luokse ja kolmannella hyppäsi. Joopajoo. Tätä siis vielä pitää vähän tuunailla ennen 30.3. Kisaharkan jälkeen yritettiin vielä vahvistaa hyppyä kolmella esteellä, laitoin namialustankin toiselle puolelle jotta siitä saisi vauhdikkaamman. Vili ennakoi perusasennon koko ajan kun reenattiin... Hmph.
Reeniä reeniä.. 

Mutta muuten jäi oikein hyvä fiilis tästä kisaharkasta, juuri sitä toivomaani itseluottamusta ja koiraan luottamista saatiin kerättyä roppakaupalla, ja toivottavasti ens maanantaina jatkuu yhtä hyvin. Silloin taidan keskittyä lyhyeen tekemiseen ja yllättävään palkkaukseen. 

Ainiin, liikkeiden välit oli tosi hyvät, ei haahuiluja tms. focus oli koko ajan tekemisessä! Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti