tiistai 5. maaliskuuta 2013

Putkiralli

HSKH Agilityn tehisryhmä järjesti tänään tiistaina Halli Tehis Cupin ensimmäisen osakilpailun Ojangon Vuokkoset-areenalla. Möllirataa en edes miettinyt, koska A ei ole todellakaan sellainen kuin pitäisi, vaan sieltä tullaan vauhdilla alas eikä pysähdytä kontakteille. Onneksi vaihtoehtona oli myös rata, missä oli pelkkiä putkia ja jossa kaikki koko- ja tasoluokat kisasivat täysin saman radan. Ihan ei pysytty suurien ja nopeiden koirien perässä, mutta sellaista nyt on ihan turha lähteä edes vertailemaan. Kuitenkin pystyi päättelemään sen, että todennäköisesti 5 nopeimman joukkoon ei päästy, ja voitiin lähteä kotiin :D

Meidän suoritukseen oon toooosi tyytyväinen. Tehtiin rata kahdesti, ensimmäisellä kerralla en tehnyt omien suunnitelmieni mukaan, ja radan jälkeen tajusin, että suunnitelmani ei edes ollut niin hyvä, mitä se voisi olla. Jostain syystä vain luulin niin. Vaihdoin suorituksen sellaiseksi, mikä oli mielestäni täysi 10 ja ihmettelen, miksei kukaan muu tehnyt niin? Tähän väliin video, ja sen jälkeen speksit siitä kohdasta, minkä vaihdoin.


Kohta mitä tarkoitan on 4-5 esteen välissä. Eli toista kertaa, kun Vili meni siniseen putkeen. Ensimmäisellä kerralla jäin putken oikealle puolelle, jolloin tarkoitus oli tehdä valssi putken jälkeen, jotta pääsen päässä olevan putken sisäkaarteeseen, mutta en sitä jostain syystä tehnyt, vaan ohjasin vasemmalla kädellä putken oikealta puolelta. Muistelen, että olisin tästä joskus kuullut kouluttajan mainitsevan, että ei näin, jos sisäkaarteeseen on mahdollista mennä ohjaamaan varma sisäänmeno. 

Kaikki suoritukset mitä näin, ohjattiin juuri niin, sinisen putken oikealta puolelta, ja kaikki myös ohjasivat ulkokaarteelta putkeen vasemmalla kädellä, eli ei valsseja tms. Mua jäi tää mietityttämään, ja menin vielä toisen kerran rataantutustumiseen, niitä kun oli 30 min välein. Loksahti heti ekalla kerralla päähän tämä mihinkä sitten myös päädyin, enkä tajua miksen sitä heti ekalla kerralla älynnyt. Ehkä jotenkin automaattisesti seurasin liikaa muita, enkä uskaltanut lähteä omille teille rataantutustumisessa. 

Rata meni kuitenkin omasta mielestä tosi hyvin, ja oon tyytyväinen meidän kokonaissuoritukseen ja yhteistyöhön. Ajassa voitettiin toisella kerralla noin kolme sekuntia, mikä on näin lyhyellä radalla aika paljon :)

Vaikka kyseessä oli "vain" epäviralliset kisat, ja tällainen hauska "putkiralli", otin sen silti niin vakavissani, kun vaan koiraharrastuksen voin ottaa :D Eli leikkimielisesti, mutta en kuitenkaan lähtenyt pelleilemään, valmistauduin kunnolla, tein rataantutustumisen huolella ja kävin radan vielä mielikuvaharjoitteluna läpi usean kerran. Kerrassaan loistava kokemus, enkä nyt malttaisi odottaa Cupin toista "osakilpailua", joka on tiistaina 26.3., sama kellonaika ja paikka :)

Tarkoitus oli kirjoittaa eilisen tokotreeneistäkin, mutta oon vielä niin iloinen tästä etten tiedä tuleeko siitä mitään... Kokeillaan. Reenattiin merkkiä, jossa ollaan vielä siinä vaiheessa, että avustan jonkin verran kädellä oikean paikan löytämiseksi, kysyin myös sitä, ohjataanko koiraa molemmilla käsillä, molemmilta eri puolilta, kun oon sitäkin tehnyt, ja kuulin, että eipä näin taida kukaan tehdä, että suurinosa ohjaa loogisesti vasemmalta puolelta. Näiden  lisäksi kaukojen jumppaa niin, että peruuteltiin ja annettiin koiralle käskyjä "maahan / seiso", eli samalla se toimi jäävien harjoitteluna. Sitten paikkamakuu EVL-tyyliin, tuomarin kumarruksesta käsky maahan ja sama juttu lopun perusasennon kanssa. Ööh. Näin hyvään mä nyt pystyin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti