perjantai 5. lokakuuta 2012

Hikitreeni

Huhhuh! Kyllä voi eilen sanoa treenanneensa. Treenit piti Henrika Pelkonen, Sanna on MM-kisoissa Tsekeissä :) Meillä oli siis agilityvuoro 21-22. Maxit teki eka vuoronperään radanpätkiä, eli meidän minien vuoro alkoi vasta niiden jälkeen noin 21.45 ja kesti suunnilleen 22.30 asti, vähän venähti, mutta ei se mitään :D Rata oli tosi kiva, ja tehtiin sitä eri ohjaustekniikoilla. Välillä juostiin edessä ja välillä takana ja välillä vierellä. Katsottiin miten koira irtoaa, miten se seuraa kättä ja muita liikkeitä. Esteitä oli laitettu koko agilitykentän reunat "täyteen", eli aluksi mentiin ympyrää kenttää ympäri. Järjestys oli: putki, hyppy, muuri, hyppy, hyppy, putki, pituus, rengas, putki. Ekalla kerralla jo meni niin hyvin, että lopetettiin siihen.

Tämän jälkeen tehtiin puomia eri ohjaustekniikoilla. Puomi oli kentän keskellä pituussuunnassa. Tehtiin siten, että juoksin Vilin edellä, juoksin Vilin vierellä ja jatkoin matkaa kun se jäi kontakteille, juoksin Vilin takana ikäänkuin työntämässä sitä eteenpäin, mutta pysähdyin odottelemaan puomin puoleen väliin hyppyesteen taakse kontakteilta vapauttamista. Se tekniikka onnistui kyllä kaikista parhaiten. Kiva, mutta harmi että tällaista ei kovin paljoa voi treenata (noin kerran kymmenestä kerrasta), muuten koira kuulemma rupeaa ennakoimaan ja saattaa tulla vinossa puomin alas. Puomia treenataan vielä siten, että alastulokontakteilla on herkku. Namialustan otin tällä kertaa pois. Josko sitä voisi sanoa edes pieneksi edistymiseksi.

Loppuun olisi vielä pitänyt mennä koko rata, yhdistäen ympyrässä olevia esteitä ja kentän keskellä olevia esteitä. Jos en itse ohjannut välillä väärin tai epäselvästi, niin sitten Vili meni jonkun hajun perässä kentän päädyssä. Ei saatu mentyä koko rataa puhtaasti läpi, mentiin sitten pienissä pätkissä, ja tässä vaiheessa tuli se ääretön hiki pintaan :D Tsempattiin Vilin kanssa molemmat niiiiiin paljon, mutta onnistumista piti aika kauan hakea. Kyllä sieltä sitten pieniä pätkiä saatiin menemään ihan kivasti, ja loppuun  otettiin vielä helppo putkiputkihyppy, jonka jälkeen palkka ja lopetus. :) Vilillekin tuli selkeästi ihan kaamea hiki, melkein kuppi vettä meni treenin jälkeen.

Ja empä muuten oo koskaan kuullut että Vili kuorsaa NOIN kovasti :D Reppana oli ihan poikki.

Koko ajan on vähän sellainen omituinen olo, ihan kuin olisi flunssa tulossa, mutta ei se vaan tule. Jos tulee, niin toivottavasti vasta viikonlopun jälkeen, koska meillä on joukkueen kanssa kauden päättäjäiset Vierumäellä huomenna aamupäivästä alkaen. Sunnuntaina kruunataan homma issikkaretkellä, joka kestää noin tunnin.

Tänään meitä tulee ilahduttamaan Anna, joka ei ennen juurikaan koirista välittänyt, mutta Vili on tainnut vähän muuttaa Annan suhtautumista, ainakin pienempiin koiriin.... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti