keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuodenvaihde luontaistuottein

Tästä se alkoi. Noin klo 16 ensimmäiset kunnon jysäykset. Juuri silloin kun meidän piti lähteä "viimeiselle" lenkille jotta kerkeämme helposti ennen klo 18 kotiin rauhoittumaan. Tästä hetkestä eteenpäin tiesimme, että noin 10 tuntiin ei voida mennä ulos. Näin ne alaikäiset nuoret ketkä meidän läheisellä bussipysäkillä ottivat varaslähdön ja lähdin vihaisena talsimaan heitä kohti. Samaan aikaan huomasin myös poliisiauton tulevan samalle suunnalle. En tiedä näkikö pojat vielä siinä vaiheessa poliiseja, joka tapauksessa he ottivat jalat alleen ennen kuin sain sanottua mitään. Prkl.


 Näissä tunnelmissa jatkettiin. Yhtään ei auttanut se, että Vilin olisi periaatteessa ollut "pakko" päästä ulos. Se söi noin 0,5kg kinkkuviipaleita, minkä olin heittänyt roskiin ja nostanut roskiksen ovelle, itse lähdin hakemaan pitkähihaisen paidan yläkerrasta. Tällä välin Vili meni avaamaan pussin ja hotkaisi jok ikisen kinkun viipaleen. Oon elänyt luulossa, että Vili EI varasta silloin kun ollaan kotona, mutta nyt tuli nekin luulot oikaistua. Tämä keissi muutti siis aikalailla meidän UV suunnitelmia. Miksi juuri tänään.

Kinkun turvotuksen lisäksi Vili täytti mahaansa vedellä koko illan, olihan se kinkku suolainen. Oli inhottava katsella kun sillä oli niin tukala olla. Siltä se ainakin näytti kun vatta oli huomattavasti suurempi kuin normaalisti ja ihan pinkeä.

Jouduin antamaan ekan nestemäisen valeriaana satsin jo 16.30. Se taisikin tepsiä ihan kivasti. Huomasin, että Vili yhdistää paukkeen vielä tässä vaiheessa vain etuoveen, joten livahdettiin takaovesta noin 100metrin "lenkille", jonka aikana ei onneksi paukkunut. Otin varman päälle ja laitoin Vilille valopannan lisäksi valjaat, joihin laitoin hihnan kiinni. Tarpeet tuli tehtyä ja äkkiä takaisin sisälle ennen kuin paukkuu taas.

Meillä oli sisällä kaikki valot päällä, alakerran ja yläkerran telkkarit kovalla, sekä musiikkivehje pauhasi siinä taustalla. Oli ihan hassua, miten siihen meteliin itsekin tottui jossain vaiheessa.

17-19 meni todella rauhallisesti. Ulkona paukkui, ihmiskorvaan se ei kuulunut kodin mekkalan johdosta, mutta varmasti Vili kuuli ainakin osittain. Oli helpottavaa, kun alku meni hyvin, siinä pääsi itsekin vähän rentoutumaan.





Tiedä sitten, johtuiko rentoutuminen luontaistuotteista vai kinkusta, osittain varmaan molemmista. Vuohenjuuri-valeriaana tablettien vaikutusta en omin silmin nähnyt, mutta siihen uskon, että nestemäinen valeriaana rentoutti Vilin joksikin aikaa.

22-24 välillä Vili pyysi kaksi kertaa ulos. Se oli juonut niin paljon (hitsin kinkku). Hihna taas valjaisiin kiinni ja panta kaulaan, vaikka mennäänkin omalle aidatulle pihalle. Heti oven avauduttua "pikapissa", joka kesti ainakin minuutin. Koko ajan paukkui, mutta Vili keskittyi omaan juttuunsa, heti kun se oli valmis niin salamannopeesti takaisin sisälle. Siellä se kyyhöttikin pöydän alla noin vartin, jonka jälkeen vasta sain otettua siltä valjaat ja pannan pois. Annettiin sen olla siellä ihan rauhassa siihen asti, että itse pyrki vähän lähemmäs.

Tämä siis kaksi kertaa tällä aika välillä.


Toisen ulkoilu kerran jälkeen kun Vili uskaltautui pöydän alta pois, se jäikin loppu illaksi kaverimme jalkojen juureen, jonne sitten nukahti. Tätä ennen oli annettu toinen satsi nestemäistä valeriaanaa.


Ilman kinkkua ilta ja yö olisi mennyt varmasti paljon paremmin, olihan meidän suunnitelmat vähän eri. Tästä piti nyt jättää ylimääräiset herkut pois + iltaruoka johon kuului iso lihaisa luu, jonka kaluamiseen meni seuraavana päivänä piiiiiitkä tovi.

01:30 rupesi satamaan niin paljon, että uskaltauduttiin iltalenkille. Sieltä täältä kuului pamahduksia, mutta mitä enemmän käveltiin, sitä paremmin meni. Ajattelin, ettei mennä sisälle ennen kuin Vili on kakannut, olihan sen maha aivan tupaten täynnä, ja viimeksi tämä tapahtui melkein puoli vuorokautta sitten. Oltiin ulkona reilusti yli tunti, ehkä 1,5tuntia, mutta mitään ei tullut. Pissoja vain. Mentiin kotiin ja laitettiin kello soimaan muutaman tunnin päähän (klo 9), jolloin uusi yritys.

Aamulla heräsin vähän ennen kelloa ja ilahduin kun sisälle ei ollut tullut minkäänlaista vahinkoa, vaikka lähtökohdat oli juuri sen oloiset että näin tulee käymään. Äkkiä ulos. Jonkin matkaa käveltiin ja sitten saikin jo huokaistua helpotuksesta.

Periaatteessa vuoden vaihde meni ihan hyvin, mutta ei silti "suunnitelmien mukaan". Ensi vuonna meillä on varmasti samat dropit käytössä. Eli vuohenjuuri-valeriaana ja nestemäinen valeriaana. Silloin vaan pidetään huoli siitä, että Vili ei syö yhtään ylimääräistä, ja saadaan lisättyä herkkujen piilottelut ja jättiluu mukaan.

Vuohenjuuri-valeriaana tabuihin pääsee tutustumaan lisää maahantuojan nettisivuilla osoitteessa www.shetland.fi. Suora linkki TÄSTÄ. Valeriaanasta lisätietoja tällä hetkellä vain maahantuojan nettikaupassa osoitteessa www.bestpet.fi. Suora linkki tuotteeseen TÄSTÄ.

Vuodenvaihde oli itsellekin selkeästi tosi raskas, eilinen meni vain lenkkeillen, syöden ja nukkuen. Vilin ohjelma oli aika samanlainen, mutta nyt mukaan kuului tämä luu. :)


Toivottavasti tänään ei pauku, vielä myöhään eilen illalla rakettien ampujat saivat pikkukoiran hämilleen ja se menikin perimmäiseen nurkkaan kyyhöttämänä, jonne sitten myös nukahti hetkeksi. Sieltä nostin sen jonkin ajan kuluttua sänkyyn ja loppu yö saatiinkin olla rauhassa. Itse en kyllä juuri nukkunut.. Kiitos monien päiväunieni :D

Ps. Todella surullista katsottavaa karkureiden etusivun ilmoitukset. Kuinka moni näistäkin karkaamisista oltaisi voitu välttää... "koira karkasi, kun säikähti rakettia", no ihanko tosi.... Eläinraukat.

1 kommentti:

  1. Oi voi, kyllä se on varmasti tuskaa nuo raketit. Onneksi me asutaan sellaisessa paikassa, että ei kovin paljon raketit kuulu. Ainakaan viime vuonna ei kuulunut. Nyt sitten jännityksellä odotetaan, mitä sanoo Lenny. Toivotaan, että se ei pelkää raketteja, kun ollaan sisällä. Tsemiä teille tulevaan koitokseen! ja kiitos noista luontaistuotevinkeistä :)

    VastaaPoista