keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tokovideot maanantailta

Maanantain tottikseen saatiin poikkeuksellisesti myös J mukaan. Sen mielestä toko on vähän tylsää, ainakin verrattuna agiin. Aluksi se oli joka tunnilla mukana, mutta ilmeisesti ei edistytty tarpeeksi nopeasti, jotta mielenkiinto olisi riittänyt :D Nyt se kuitenkin lähti mukaan ja otti vielä pikku pätkiäkin videolle!

Häiriötreeniä missä tarkoitus pitää kontakti. Pallohullulle pallohäiriö minkä se kesti yllättävän hyvin. Hirveesti ois tehnyt mieli mennä, ja alussa se kerran olisi lähtenytkin heitetyn pallon perään, mutta ei pötkinyt pitkälle koska oli hihnassa.


Tunnilla tehtiin myös seuraamista, jääviä, noutoa ja hyppyä. Jäävistä vaan seisomaan jäämistä. Ja sitäkin seuraamisen yhteydessä erilaisilla palkoilla, kuitenkin eniten takapalkalla, muuten tulee valumisefekti. Seuraamista pieni pätkä.


Hyppy meni ihan hyvin, tehtiin se 4 kertaa ja se riitti. Aluksi tein koko liikkeen, mutta Vili ennakoi perusasennon hypyn jälkeen, joten 3 muuta kertaa kävelin toiselle puolelle mutta en mennyt sen viereen vaan palkkasin sitä seisomisesta.

Noudossa harjoiteltiin lähinnä kapula suussa liikkumista. Tällä kertaa olin nopeampi kuin Vili ja kerkesin aina antaa 'irti'-käskyn ennen kuin se tiputti kapulan.


Tokotreenien viimeisessä suorituksessa (tai meille se jäi viimeiseksi) Vilin oikea takajalka rupesi ehkä kramppaamaan? Tai polvi meni sijoiltaan? Tai se astui jonkun epämukavan päälle? Tai jotain muuta? KOSKA se ei käyttänyt oikeaa takajalkaa hetkeen. En nähnyt missä tilanteessa kävi ja mitä, huomasin vaan että yhtäkkiä se ei käyttänyt jalkaa, mutta näytti ettei se itse huomannut tilannetta ollenkaan. Se ei päästänyt mitään ääntä, odotti vaan seuraavaa käskyä ilman kuin mitään olisi tapahtunut. Tätä jalan käyttämättömyyttä kesti ehkä puoli minuuttia, jonka jälkeen se vähän aikaa varasi vähemmän sille mutta parin minuutin sisällä jo käytti sitä ihan normaalisti? Lähdettiin loppulämmittelykävelylle, jossa se juoksi vapaana minkä kintuistaan pääsi, hämmentävää. Keväällä on tarkoitus mennä taas silmätarkastukseen, samalla tutkitutamme myös polvet.

Loppuun vielä video viime viikolta, olin tiistaina katsomassa kaverin lagottopennun ensimmäistä kertaa pentukurssilla, ja siellä oli mm. kontaktiharjoitusta. Kotiin päästyäni aloin opettamaan Vilille peukalon kosketusta, mitä pennutkin harjoitteli tunnilla. Hahaa. Ensitöikseen Vili otti peukalon osittain suuhun, ja naksautin "vahingossa" tästä :D Jatkossa naksautin tahalleen tästä, ja nyt peukun nähdessään käy näin:


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva kontakti Vilillä seuraamisessa!

    Meilläkin koirat osaavat tuon peukunnäyttämistempun, rauhallisemmalla mielellä tökkäävät sitä nätisti kuonolla, villimmällä mielellä (eli paremmalla palkalla) "haukkaavat" tuolleen peukalon suuhun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan saatu siitä kyllä jo aika kiva! Opetin seuraamisen imuttamalla, mistä jäi käsien tuijotteluvaihe aika pitkäksi aikaa ja tuntui ettei koira liiku ilman palkkaa käsissä, saatika katso ylös :D Onneksi siitä on jo sen verran aikaa ettei sitä enää kunnolla muista....

      Meillä ei siitä kuonolla koskettamisesta kyllä tullut mitään, varsinkin kun itse vielä naksautin väärässä kohdassa ja peukku rupes sen jälkeen meneen automaattisesti suuhun :D

      Poista