tiistai 22. tammikuuta 2013

Avoimen liikkeitä

Viikonlopun jälkeen Vili on ollut aika väsynyt. Ihmettelen vieläkin mistä se sai ne energiat eiliselle tokotunnille. Vajaan tunnin se jaksoi koko ajan olla yhtä innostunut kaikesta mitä tehtiin, välillä jopa vähän liiaksi. Tylsät jutut turhautti ja sain nähdä pitkän liudan muita temppuja mitä se tarjosi :D

Leikittiin ja 'siinä sivussa' tehtiin noutoa ja kaukokäskyjä.

Nouto
 
 Irti-käsky käyttöön. En oo tehnyt tarpeeksi selkeäksi, mitä koiralta pyydän. Se noutaa kapulan, mutta on saanut lähinnä sen tiputtamisesta palkan. Pitotreeni ei oo onnistunut hyvin, se on ollut lähinnä kapulan pureskelua ja syljeskelyä.

Siispä eilen pitoharjoitusta: Vili sivulle, kapula suuhun, RAUHALLISTA kehumista mikäli kapula pysyy suussa, mikäli tippuu niin "hupsista" ja kapula uudelleen suuhun. Eri pituisia pitoja, aluksi lyhyitä, jotta saan selkeytettyä Vilin tehtävää. "Irti"-käskystä saa tiputtaa kapulan, mun ei tarvitse ehtiä vielä ottamaan sitä sen suusta pois. Vilillä on ollut vaikeaa pysyä perusasennossa, jos se saa samalla jotain muuta tekemistä, eilen ei kuitenkaan enää lopusta noussut seisomaan, kun sain ohjeita ja tätä toistettiin muutama kerta :)
 
Kapulan noutoa kahdella eri tavalla: 
 
1. Vili sivulle, joko vein tai heitin kapulan jonkin matkan päähän, palasin Vilin luo ja annoin käskyn "ota". Vili SPURTTASI hakemaan kapulan, itse peruuttelin karkuun, ja kun Vili sai kiinni, nappasin kapulan sen suusta. Tässä vaiheessa vielä en ollut saanut ohjetta irrotus-käskyn käytöstä, joten sitä ei luonnollisesti käytetty, eikä käynyt mielessäkään :D

2. Vili missä vaan, yleensä se kuitenkin löytyi siitä vasemmalta puolelta istumasta. Kapulan tyrkkäys suuhun, mutta ylläri ylläri, lähdinkin kävelemään poispäin, jolloin Vili seuraa kapula suussa ihmeissään että "häh". Irti-käsky ja bileet. Tää oli ihan hauskaa, ei oltukaan aikaisemmin tehty. Tehtiin tätä myös niin, että vein/heitin kapulan käskin hakemaan ja lähdin kävelemään pois, vähän aikaa kävelin Vilin kanssa, annoin luvan irrottaa ja jihuu - palkka!

Kaukokäskyt

Jumppaa. Itse olen kosimisasennossa ( :D ), molemmissa käsissä palkat, toinen käsi alhaalla toinen ylhäällä, siten että Vili saa heti liikkeen tehtyään niistä helposti palkan. Vuoronperään käskyt maahan - istu, tai maahan - seiso. En tässä tehtävässä välitä, vaikka Vili ennakoisi ja tekisi liikkeitä ilman, että käsken mitään, kunhan se tekee liikkeet vuoronperään ja puhtaasti. Puhtaasti = takajalat paikallaan.

Takapalkka. Namialustalle herkku tai pallo. Vili parin metrin päähän maahan, istumaan tai seisomaan. Eilen pääsin jo vähän kauemmaksi Vilistä. Etäisyyttä oli arviolta 1,5m - 2m. "Yllättäviä" palkkauksia, 1-5 liikkeen välein, riippuen miten menee.

Tehtiin myös ilman takapalkkaa, niin että mulla oli etäisyyttä Viliin ehkä 1,5m. Tässä mulla ei saa olla herkkuja valmiina käsissä, muuten Vili tulee koko ajan lähemmäksi. Maahanmeno ja seisominen onnistuu mun mielestä hyvin, istuminen on vielä epävarmempaa, ja siinä etäisyys pitää olla lyhyempi, muuten takajalat liikkuu ja se saattaa liikkua jopa pari askelta liikkeen vaihdossa eteenpäin.

Treenit oli tosi onnistuneet ja vaikka tehtiin vaan kahta liikettä, saatiin tehtyä niitä monipuolisesti, eikä missään vaiheessa ollut tylsää. Mietimpä vaan, että kuka tosta mun koirasta on saanut noin motivoituneen, sitä ei vois vähempää kiinnostaa treenatessa mikään muut tällä hetkellä kun tekeminen :D Hihnaa ei käytetä treeneissä muulloin ollenkaan, kuin kehääntulotarkastuksen yhteydessä kun siirrytään 'areenalle' ja tietty hihnassa seuruussa. Lämmittely/jäähdyttelylenkeilläkään sitä ei kiinnosta muut koirat yhtään, se on tositositosi tottelevainen. Eri juttu on sitten perus peltolenkit, jolloin se tietää, että siellä on kavereita, ja sinne ollaan menossa leikkimään, sinne se saattaa lähteä juoksentelemaan, jos tuttuja näkyy ;)

Mulla on maailman paras pikkukoira <3



2 kommenttia: