perjantai 25. tammikuuta 2013

Keinutellen viikonlopun viettoon!

Eilen illalla oli agilityn lepakko-vuoro. Pyysin vinkkejä keppeihin ja keinuun. 

Kepit
Aluksi koitetaan saada 4 kepillä varmuus, josta siirrytään 6 keppiin jne. Vähän siis kerrallaan. Pyritään samaan mun käden liike ja muut mahdolliset liikkeet mitä siinä vieressä pompin niin tasaiseksi juoksuksi ja Vilin focus vain keppeihin kun se niille päätyy. Palkan olisi hyvä tulla muualta kuin mun kädestä, mutta koska saatan olla yksinkin treenaamassa taidan tehdä niin, että laitan namialustan sen verran kauas, että kerkeän reagoida "huudolla" Vilin ennakoimiseen namialustalle. Se kyllä tottelee, eikä varasta, jos kerkeän vaan ajoissa pyytämään sitä palaamaan keppien alkuun. Pitää muistaa tehdä myös eri keppikulmista.

Keinu
Keinuun sain hyvät vinkit ja tehtiinkin useampi älyttömän hyvä toisto treeneissä, mitä toi itselle lisää luottamusta ton esteen suorittamiseen. Se on ollut vähän sellainen kauhueste. Mutta kyllä siitä vielä hyvä tulee :) Aloitettiin niin, että Sanna oli keinun yläpäässä ja itse hetsasin keinun alapäässä Viliä, jotta se juoksisi innoissaan toiseen päähän Sannan luokse saamaan herkun. Tätä tehtiin muutama kerta, Sanna laski keinua Vilin saapuessa ihan päähän aina vähän alemmas kuin edellisellä kerralla (10cm-15cm) alaspäin jne. Vasta kun tätä on toistettu jonkin aikaa, keinun voi laskea kokonaan alas, mutta paukauttamatta. 

Mikäli ei saa avustajaa, voi tässä käyttää apuna myös pöytää. Siten, että keinu tipahtaa pöydälle, ei siis vielä maahan asti. Pöytiäkin on tietenkin eri kokoisia, joten kannattaa ensin aloittaa maxi-pöydästä :)

Keinun paukautustreeniä voi tehdä avustajan kanssa siten, että nostan Vilin keinun puolivälistä naama alkupäähän päin eli se on menossa periaatteessa väärään suuntaan. Keinu on vähän ilmassa (alkuun noin 5cm), ja kun Vili on melkein päässä paukauttaa avustaja keinun maahan. Pikkuhiljaa, voi taas lisätä ilmavuutta. 

Tehtiin niin monta toistoa, että saatiin ihan loistavia suorituksia; hypyn kautta keinulle, ihan pieni avustus Sannalta, jotta Vili tulee keinun loppuun saakka. Jos ei ole avustajaa, Vili saattaa vielä tässä vaiheessa hypätä keinulta alas koska jännää liikkuvuutta.

Slalom
Vielä vähän lisää vauhtia, vaikka olinkin jo ihan hiessä nopeiden ja tehokkaiden keinutreenien jälkeen. Vilikin oli ihan loppu, mutta hyvin se jaksoi tehdä kaksi onnistunutta slalom suoritusta! Nollat tuli, rata oli aivan älyttömän kiva ja vauhdikas (harmi kun J ei kuvannut sitä).
Seuraavan kerran aksaa sunnuntaina tai tiistaina. Maanantaina toko. Mietin tässä, että uskaltaisiko jo helmikuulle ilmoittautua tokoepiksiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti