keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Nenäpunkki-alert!

Vili on nyt jonkin aikaa aivastellut ja sille on tullut reverse sneezing oireita (vetää limaa nenänkautta sisään, vähän niinkun hörppisi ilmaa, raukka). Vaikea sanoa millon oireet alkoi, mutta leikkikavereille ollaan ilmoitettu tiedoksi. Ei mitään hajua mistä ollaan nenis saatu, eikä sitä varmasti koskaan saada tietääkkään, koska kaikki kantajat ei oireile. Vili nyt sattumoisin oireilee, ja eilen käytiin elukkalääkärissä. Käytiin malmin Apexilla ja eläinlääkärinä toimi Anni Tilamaa. Lyhyen tapaamisen perusteella jäi kyllä todella luottavainen ja positiivinen kuva. Aikaisemmin ollaan käyty Pakkalan eläinlääkäriasemalla (Vantaan kaupungin eläinlääkäri), mutta sinne olisi ollut aikoja vasta torstaille.


Vili ei oo koskaan aiemmin ollut noin rentona siinä pöydällä, ell lässytti ja paijasi sitä samalla kun tutki :D Sillä saa Vilin luottamuksen ja lopuksi vielä namipalkka hienosti onnistuneesta tutkimuksesta! Sekä pisteenä iin päälle diagnoosilappuihin lopputerveiset "Pikaista paranemista reippaalle Vilille!". Voi olla, että näin kirjoitetaan jokaiselle koiralle, mutta ainakin omiin kokemuksiini se vaikuttaa, ja varmasti mennään jatkossakin akuuteissa tapauksissa Apexille, mikäli lähieläinlääkäriin (Pakkalaan) ei ole sopivia aikoja. Plussaa vielä se, että oltiin noin 15 min etuajassa, ilmoittautumisen jälkeen iskin pyllyni penkkiin ja ei tainnut mennä kahta minuuttiakaan kun huudeettiin Vilin nimeä. :D Olin hämilläni hetken aikaa ja katselin ympärilleni, mutta kyllä, se tarkoitti että on jo meidän vuoro. Koko reissu oli ohi, ennen kuin sen olisi pitänyt edes alkaa. Lääkkeet saatiin myös siitä samantien mukaan. Normaalin loishäätölääkkeen tapainen Stronghold laitetaan koiran niskaan 2 kertaa 2 viikossa (tai näin meillä, pienemmillä ja isommilla tietty voi olla eri ohjeet). Eli toinen annos laitetaan parin viikon päästä vielä varuiksi, että viimeisetkin punkit kuolee syvältä nenäonteloista!


Vili painoi eilen tasan 11kg. Näyttää, että se olisi ehkä vähän hoikistunut, mutta puntari antaa kyllä ymmärtää ihan muuta :D Kaikinpuolin se näyttää ainakin omaan silmään nyt juuri passelin kokoiselta ja terveen näköiseltä.

Mitähän muuta mulla oli. Joku juttu. Ei hajuakaan, ei siis voi olla kovin tärkeää.

Harmittaa, kun torstaina jää ton neniksen takia aksatreenit väliin :( Saatan kyllä käydä paikanpäällä kattelemassa ja mahdollisesti treenaamassakin, tosin ilman omaa koiraa.

Nyt viikko ilman koirakontakteja, jottei ainakaan enää levitellä punkkeja ja jos oireet on ensi viikolla hävinnyt niin voi sitä onnen määrää kun saadaan taas mennä missä huvittaa ja miten huvittaa!

Ainiin! Kävin ostamassa eläinlääkärin jälkeen kolmellakympillä (joka on meille paljon kun on vain yksi koira joka syö vajaa 300g päivässä) raakaruokaa! Lähinnä ollaan syötetty nyt possun ja kanan luita ja hyvin on mennyt. Ulostemäärät on pieniä, koostumukseltaa myös hyvännäköisiä, välillä vähän kuivan oloisia. Luin, että se on ihan normaalia (ei tietenkään jatkuvana) ja hyväkin, että uloste on välillä kovempaa ja kuivempaa, niin se tyhjentää anaalirauhasia. Jos se olisi jatkuvaa niin tulisi lisätä lihan määrää, kasvista tai rasvaa, Maaret voi korjata jos olen väärässä, tai siis ne on ollut väärässä, kenen neuvoista otin vaarin ;)

Nyt himmaillaan Vilin kanssa ainakin Jouluun asti, joten tännekkään ei luvassa varmaan mitään sen kummempaa.

Osaakohan kukaan muuten vastata, tai voikohan sitä edes tietää, että onko koirasta epämukavaa käyttää nenää nenäpunkin aikana, ainakin se vaikuttaa hajuaistiin, mutta onko inhottavaa tehdä hajutehtäviä kotona?

2 kommenttia:

  1. Haha, no en se minäkään nyt mikään kaikki tietävä ole :D Itsekin olen ymmärtänyt ja todennut että ulosteen ollessa jauhomaista kannattaa lisäillä kasviksia, sisäelimiä jne.

    Mä kuvittelisin että se nenän käyttö saattaa vaan kutittaa sieltä nenästä, esim. Meijän Tinolla alko aina ihan hirveet oireet kun meni ulos pakkaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä sä aika paljon kuitenkin tiedät, usko pois ;)

      Oireet on Vililläkin pahemmat kun menee ulos! Siks ollaankin vähennetty ulkoilut aikalailla minimiin, joka näkyy sitten kotona, koko ajan pitäisi leikkiä jne :D Siks mietin, että jos ois tehnyt jotain hajutehtäviä sisällä, mut mieleen tuli just toi, et se voi olla epämukavaa nuuskia kun ei oo ontelot ihan normaalissa hapessa.

      Täytyy siis panostaa kotitottisteluun ja toivoa, että oireet menee pikasesti pois.... :)

      Poista