maanantai 31. joulukuuta 2012

Ilotulitukseen valmistautuminen

Mun oli tarkoitus aloittaa loman jälkeiset päivittelyt aivan muulla, mutta ajattelin pistää asiat tärkeysjärjestykseen ja kertoa meidän kokemusten pohjalta miten me tähän vuoden vaihteeseen ollaan valmistauduttu/valmistaudutaan.

Vili on siis erittäin paukkuarka, eikä ollakaan pidetty sitä nyt moniin päiviin enää vapaana lenkeillä, koska rakettejahan myydään jo paljon ennen uutta vuotta. Valitettavasti kaikki ihmiset eivät ymmärrä noudattaa pamautteluaikoja. Luin eilen facebookista lyhyen ja hyvän tietoiskun, minkä kaikkien pitäisi nyt viimeistään ymmärtää.

"Ulkona paukkuvat jo ilotulitteet, joten toivon, ettei kukaan pitäisi enää koiriaan irti loppuvuonna eikä vielä 1. päivänäkään, mikäli raketteja saattaa paukkua lähistöllä. Jos haluaa rakettien kanssa juhlia, se kannattaa tehdä muualla kuin omalla pihalla koiran läheisyydessä. Koiraa ei myöskään saa jättää aattona yksin pimeään ja hiljaiseen taloon! Jätä radio, tv ja valot päälle sekä sulje verhot. Vaikkei koira tulitteita ja paukkeita pelkäisi, niin ei se niistä nautikaan. Valitettavan usein koira saattaakin pelätä pauketta / reagoida paukkeeseen tänä vuonna, vaikkei se vuosi sitten olisi niin tehnytkään. Nyt oma itsekkyys narikkaan ja pitäkää koiristanne huolta."

Tähän lisättäköön vielä toinen poiminta: "Useimmin lemmikit, jotka karkaavat, ovat juuri niitä, jotka eivät ole ikinä aiemmin pihasta lähteneet tai raketteja pelänneet."

Vilin reaktiot paukkeisiin ovat hyvin tyypilliset; se ei kuule eikä näe mitään muuta, jähmettyy vain tärisemään ja etsii piiloa. Näin varmasti tekisi ulkonakin. Varmuudella voin todeta, että ei varmasti tulisi luokseni ja pyrkisi esimerkiksi syliin. Se lähtisi etsimään oikeaa piilopaikkaa. Viime vuodenvaihde meni J:n siskolla talo- ja koiravahtina. Olosuhteet huomioon ottaen ajattelimme että tämä nakki napsahti juuri oikeaan aikaan, talo on tuttu, koirat ovat tuttuja (eikä ne pelkää), me ollaan koko ajan kotona, verhot kiinni, telkkari pauhaa. Ehei, Vili kaivautuu sohvan taakse nyhjöttämään jo ennen klo 18. Siirrettiin Vilin kevythäkki "turvalliseen" paikkaan meidän lähelle, jotta se voi kaivautua sinne viltteihinsä, ennemmin kuin nyhjöttää sohvan takana. Tähän vielä lisäyksenä että kevythäkki ei ole meillä koskaan suljettuna kun se on kotona.

2013 vaihteeseen ollaan valmistauduttu seuraavasti:

- aloitettiin Vuohenjuuri-valeriaana kuuri jo 26.12. Maahantuoja mainostaa sivuillaan tätä luontaistuotetta seuraavasti: "Perinteinen apu hermostuneille ja helposti kiihtyville eläimille. Käytetään rauhoittamaan eläimiä oudoissa tilanteissa, etenkin, kun halutaan välttää unisuutta (koiranäyttelyt). Hyödyllinen matkapahoinvoinnin ja kaatumataudin kohdalla. Erinomainen hyper-aktiivisten rauhoittamiseen. Todellinen apu ilotulitusaikana."

- tämän lisäksi meillä on odottamassa nestemäinen Valeriana. Tuote on sen verran tuore, ettei sitä ole maahantuojan kotisivuilla, mutta nettikauppaansa ovat kerenneet päivittää seuraavat tiedot: "Tämä nestemäinen Valeriana-yhdiste on oivallinen apu tilanteisiin, jotka pelottavat, hermostuttavat, ahdistavat tai kiihdyttävät lemmikkejä! Se vaikuttaa nopeasti, jopa 30 minuutissa kun se annetaan suoraan lemmikin suuhun. Koska yhdiste on nestemäistä, on se erittäin helppo annostella suoraan suuhun tai ruuan sekaan - tai vaikka kissan tassulle, josta kisu sitten nuolee aineen suuhunsa! Tätä Valeriana - yhdistettä voi käyttää myös Vuohenjuuri-valeriana tablettien lisäksi erityisen pelottavissa tilanteissa, esim. Uuden Vuoden aattona ilotulitusten paukkeen ollessa pahimillaan."

- tarkoitus on myös piilotella nameja, tätä kyllä haittaa mahdolliset nenäpunkit, jotka vaikuttavat koiran hajuaistiin.

- Viliä on odottamassa myös iso ja mehevä luu iltapalaksi jonka kaluamiseen menee todennäköisesti aika kauan

- Olemme itse kotona, toivottavasti se tuo edes vähän turvaa. Tarkoitus on myös pitää verhot visusti kiinni ja kuunnella musiikkia/katsoa televisiota normaalia kovemmalla voimakkuudella.

Toivotaan näiden auttavan meillä tänä vuonna, tai edes vähän helpottavan edellisestä vuodesta. Jos ei auta, niin ensi vuodeksi varataan aika eläinlääkärille, jotta saataisi kunnon dropit.

Turvallista ja rauhallista vuoden vaihdetta kaikille lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti