maanantai 10. kesäkuuta 2013

Vilin arkea

Pentuhuumassa on täältä jäänyt pois meidän normaali arki, mitä ollaan vietetty ihan samanlailla kuin ennenkin.

Tokoiltu ollaan tosi vähän, on ollut vaikeaa saada näin kuumalla energiaa siihen, enkä ole itse saanut sitä "normaalia" draivia päälle. Pari päivää sitten käytiin kuitenkin aamulla Ojangossa tekemässä muutama liike, parin paikkamakuun lisäksi. KUN tämä uskomattoman hieno(kuuma) alkukesä on ohitse, kertaillaan alokas-luokan liikkeitä, mutta toistaiseksi ei tehdä sen enempää. Vajaan kolmen viikon päästä edustetaan heelerijoukkueessa TOKOn SM-kisoissa Pieksämäellä. Heeleriporukan kanssa ollaan saatu nyt yhdet yhteiset treenit alle, mitkä oli oikein onnistuneet. Tosin kuuma ilma vei taasen vähän potkuja Vilistä, mutta teki se kuitenkin hyvin. 


Maanantaisin on ollut agility, missä ollaan taas vähän menty eteenpäin. Viime maanantaina jäi treenit väliin kun oltiin mökillä, kuin myös tänään koska on epikset missä meidän ryhmä talkoilee. Pari päivää sitten minitokoilujen jälkeen tehtiin miniagilityt siihen perään. Lyhyt muutaman esteen rata mikä sisälsi renkaan, A-esteen, hypyn ja kepit em. järjestyksessä. Ei saatu kuin pari toistoa kun huomasin, että nyt on muuten poika loppu. Voihan kuumuus. Kastelin Vilin läpimäräksi ja lähdettiin jäähdyttelylenkille, joka sekin tosin oli lyhyempi kuin yleensä, askel rupesi menemään niin hitaaksi että ajattelin oikaista autolle.  

Reilu viikko sitten oli heelerijoukkueen aksatreenit + pentutapaaminen samalla kertaa. Vietettiin Lohjalla supermukava ja taasen KUUMA päivä. Ehkä oon vähän hysteerinen tän kuumuuden kanssa, mutta eipä oo mun koirilla niin tukala olla kuin voisi.. Mukaan lähti 3,5 litraa vettä koirille (juomiseen ja muuhun läträämiseen) ja itselle 1,5 litraa "makuvettä". Olemme siis Vilin kanssa heelerijoukkueessa myös heinäkuun alussa Agirodussa!

Ainiin! Kokonaan on unohtanu, että käytiin PAIMENTAMASSA Vilin kanssa erään heeleriporukan kanssa. Se oli ihan mielenkiintoista, mutta empä mä sitä osaa sen enempää analysoida. Käveltiin lampaiden perässä iiiiisolla aidatulla pellolla, Vili liinassa ja minä sen perässä toistelemassa VAIN sanoja "Aja" ja "Rauha". Ne tarkoittavat juurikin niitä. 

Aja - silloin kun Vili ottaa katsekontaktin lampaisiin
Rauha - silloin kun Vili vetää liinan kireälle, ja ihan pientä nykimisliikettä liinalla

Hmmh. Välillä Vili seurasi kivasti, välillä se seurasi ja söi matkalla kakkaa, mikä on ihan normaali sijaistoiminto. Mennään varmasti vielä toisenkin kerran, ihan vain senkin takia, koska se oli mielenkiintoista ja koska tää on tällä hetkellä ainut "laji", missä Vili menee omien vaistojensa mukaan, eikä hae neuvoa multa. Tekee periaatteessa sitä mitä sillä hetkellä huvittaa.

Sen suurempia harrastajia meistä ei kuitenkaan varmaan saa, ihan vain sen hinnankin takia. Ja ajanpuutteen. 
Suosittelen kuitenkin kaikille paimennuksesta kiinnostuneille Primal Sense Farmin palveluja. Meille ensimmäisen kerran veti Aino Pikkusaari Vantaan Seutulassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti