tiistai 12. helmikuuta 2013

Tiivistelmä tokotreeneistä | Virikeluolasto

1. Häiriöseuraaminen
 Omaa tahtia seuraamista. Häiriönä leluja, kapuloita ja ruutu. Ei juurikaan reagoinut niihin, joten vähän lisää haastetta, äänettömän liikkurin lisäksi meitä vielä häiritsi äänellinen tyyppi joka huuteli kaikenlaisia käskyjä mm. täällä, istu, maahan, ... Ei onneksi reagointia häneenkään. Hyvä Vili!

2. Kaukot
Istu-seiso on kaikista vaikein. Sitä jumppailemaan nyt enempi kuin muita. Muut menee metrin-parin päästä jo ihan hyvin, varsinkin jos on takapalkka.

3. Paikkamakuu
Muutoin normaali paikkamakuu, mutta kävin alussa piilossa muutaman sekunnin. Kaikinpuolin paikkamakuu meni oikein mallikkaasti, ehkä parhaiten ikinä.

Seuraavalla kerralla (maanantai 18.2.) on kisatreeni ja samalla viikolla on myös ihkaoikea seuran järjestämä kisatreeni (sunnuntai 24.2.), joka jännittää nyt jo vähän.

Huomenna keskiviikkona ollaan menossa Virikeluolastoon Oscar-heelerin kera 25 minuutiksi.

Virikeluolasto on viihtyisässä, ikkunallisessa, toimistotilalämpöisessä salissa Pitäjänmäen koulutustilamme yhteydessä sijaitseva kymmeniä metrejä pitkä tunneliverkosto. Luolastossa eläin etenee käyttämällä pääasiassa hajuaistiaan ja ongelmanratkaisukykyään aina viimeiseen tunneliin saakka, jonka perällä odottaa palkinto.

Luolastosta löytyy viikoittain uusia yllätyksiä, mm. synteettisellä ketun tai peuran hajulla terästettyjä turkiksen palasia sekä paljon muuta hauskaa, jännittävää ja yllättävää. Luolasto koostuu erillisistä moduleista, joten se on muunneltavissa eläimen lähtötason mukaan helposta hyvinkin haastavaksi. Tässä luolatyöskentelyssä ei käytetä eläviä kettuja tai supikoiria – voit siis tarjota lemmikillesi rotutyypillistä tekemistä ilman elävää riistaa. Virikeluolastosta nauttivat erityisesti luolakoirarodut ja terrierit, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan karvoihin katsomatta! 

Laji- ja rotutyypillisen käyttäytymistarpeen tyydyttäminen parantaa eläimen hyvinvointia. Usein se myös rauhoittaa ja erityisesti nenätyöskentely väsyttää mukavalla tavalla. 

Luolastoon tutustutaan yksityistunnilla (25 min / 50 min). Eläimen annetaan edetä luolastossa pääasiassa itsenäisesti ja työskennellä omatoimisesti. Virikeluolastossa lemmikkisi siis virikkeistää itse itseään – omistajan osana on seurata, kuinka hauskaa eläimellä on'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti