tiistai 5. helmikuuta 2013

4.2. tokotreenit

Paikkamakuu
Meidän perinteinen, kiireinen maanantai sisälsi myös tokotreenit. Normaaliin tapaan kehääntulotarkastus, luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Paikkamakuussa oli todella kova häiriö, viereinen koira juoksi Vilin luokse kun olin menossa palkkaamaan sitä, samaan aikaan myös tämän koiran omistaja oli kävelemässä omansa luokse. Vili ei kiinnittänyt huomiota koiraan vaikka se siinä nuuskutteli Viliä, mutta sitten se nousi ylös, kun myös toisen koiran omistaja juoksi paikalle ja itsekin kerkesin työntämään herkkua naamariin hienosta häiriösuorituksesta :) Kun se nousi, annoin uuden maahan käskyn ja lähdin taas pois, tällä kertaa vähän lähemmäksi jos sama toistuisi. Kävin palkkaamassa vielä kerran, ennen palaamista koiran vierelle.

Paikkaistuminen
Seuraavana vuorossa oli paikallaan istuminen. Sitä ollaan kerran aikaisemmin tehty, edellisellä kurssilla. Vili oli aika kierroksilla, mikä on kuulemma parempi, koira malttaa paremmin pysyä istumassa eikä tipahda alas makaamaan. Käsky 'odota' ei kuitenkaan tepsinyt ja se lähti seuraamaan. Takaisin ja uusi yritys. 30 sekunnin istumisessa kävin pari kertaa palkkaamassa. Etäisyys koiraan oli noin muutaman metrin.

Luoksetulo
Luoksetuloa, joka on Vilillä vauhdikas, se meni 'niinkuin pitikin', paitsi alkuun kun sanon "valmis" Vili tarjoaa erilaisia liikkeitä. Yleensä maahanmenoa. Tämän varmaan muutan vaan pään nyökyttämiseksi jos Vili on hereillä. Valmis-sanalla viimeistään yleensä Vili ottaa kontaktin ja päästään aloittamaan liike. Eli joissain tilanteissa tulen sitä varmasti käyttämään. Kouluttaja käyttää sanaa silloin, kun liike on sellainen missä koira lähtee myös liikkeelle. Mikäli liike on sellainen, että koira jää vaan paikalleen, hän vain nyökyttää päätä. Luoksetulon lopussa Vili pomppaa aina ilopompun vähän mun taakse ennen perusasentoa, mutta henkilökohtaisesti pidän sitä söpönä eikä mua harmita jos joku siitä pisteitä vähentää. :) Selkeästi se on siitä hauskaa ja miellyttää myös mun silmää, ja varmasti monen muunkin, ei niin tosikon, niin antaa mennä vaan! :D

Merkki
Tämän jälkeen merkin harjoittelua, jota myöskin ollaan tehty viime kurssilla. Rehellisesti ei olla tehty sitä muistaakseni kertaakaan vapaa-ajalla, max kerran. Tötsiä mulla on kyllä aina kotona fudistreenien takia, en vaan oo hokannut sitä aikasemmin. Luulen, että Vili tulee tykkäämään merkistä lisää, kun päästään etenemään siinä, se on kuitenkin enemmän vauhti-ihmisiä ;) Merkkiä treenattiin siten, että ohjattiin koira kädellä merkin taakse, naks ja palkka. Liikuttiin vähän tötsän toisella puolella ja tarkoitus että koira seisoo merkin takana reagoimatta ohjaajan liikkeeseen. Ja naks ja palkka. Tein tätä Vilin kanssa kahdella erilaisella tötsällä, molemmilta puolilta ja molemmilla käsillä (eri aikaan tietenkin) ohjaten.

Hyppy
Treenattiin "vapaa-ajalla" hyppyä, kun Jenni oli muita neuvomassa. Kolme hyppyä riitti meille tällä kertaa, Vili hyppää jo hienosti, vieläkään en mennyt seisomaan sen viereen, vaan palkkasin seisomisesta. Kiersin kyllä välillä eri paikkaan palkkaamaan, toivoen, että Vili pysyy paikallaan.

Seisomaan jääminen ja seuraaminen
Molemmat meni jo huomattavasti paremmin kuin viime viikolla, vaikka ne silloinkin meni ihan hyvin! Vilin paikka seuraamisessa oli parempi, se ei edistänyt juurikaan ja se oli paljon lähempänä mua. Tehtiin molempia liikkeitä peiliä apuna käyttäen, seisomaan jäämistä myös Jennin kanssa. Seisomaan jäämistä ei tehty kertaakaan kokonaisena liikkeenä, vaan palkkasin seisomaan jäämisestä.

Tänään on jännä päivä, koskien ensi kesän pentusuunnitelmia. Tästä myöhemmin lisää..... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti