tiistai 19. helmikuuta 2013

3 vapaavalintaista liikettä

Kehääntulotarkastuksen, luoksepäästävyyden ja paikkamakuun lisäksi valittiin meille tällä hetkellä haasteellisimmat liikkeet; 
  1. Seuraaminen - maassa olevat hajut aiheuttavat aivopieruja
  2. Liikkeestä seisominen - epävarma
  3. Hyppy - ennakoi perusasennon enemmän kuin 50% varmuudella
 Järjestyssuoritus oli edellämainittu.

Kehääntulotarkastuksessa Vili oli niin innoissaan kentälle pääsystä, ettei edes huomannut että liikkuri/tuomari rapsutteli. Hyvin meni siis, ei peruutteluja tai epävarmuutta. Luoksepäästävyydessä istui nätisti paikallaan, mikä sekin hyvin toivottua :) Hyvä! Paikkamakuussa muut jäivät muutaman metrin päähän koiristaan, huomasin sen vasta kun itselleni huikattiin, että matka riittää :D Paikkamakuu oli vain minuutin, ja se meni myös hienosti. Välillä Vili katsoi kehän laidalle, missä iiiihana gööttivauva kutsui luokseen. Vili kuitenkin jäädytti sydämensä sille treenien ajaksi, ja valitsi lopulta minut tuijotettavakseen ;)

"Kisattiin" numerolla yksi, eli meidän suorituksella aloitettiin.

Seuraaminen - Aloitus aika heikko. Vire oli ihan kohdallaan kehään mentäessä, mutta jo ennen ensimmäistä perusasentoa löytyi jotain paljon mielenkiintoisempia hajuja. Näin kävi pari kertaa myös seuruussa. Sen aikaa kun Vili seurasi oikeasti, se seurasi hyvin.

 
Liikkeestä seisominen - Alkoi hyvin. Jäi hyvin seisomaan heti käskystä. Perusasentokäskyn taisin antaa lopussa kahdesti. Muutoin tosi hyvä suoritus mistä jäi superhyvä mieli :) Tämä oli päivän paras juttu!


Hyppy - Liikkuri/tuomari otti muutaman palan hypystä pois, jotta se on sopivan korkea meille. Laittoi palat sivuun, huomasin että Vili vähän katseli niitä sivusilmällä ja varmaan mietti että mikäs juttu tämä olikaan. Noh, kun tuli hyppykäskyn vuoro, Vili päätti kokeilla ja mennä lautojen viereen seisomaan :D Uusi yritys joka menikin sitten niinkuin piti. Tarkoituksella jätin perusasennon lopusta pois, ja yllätyin todella positiivisesti, ettei Vili ennakoinut sitä!


Muiden treenejä katsellessa harjoiteltiin kevythäkkiin sukeltamista, Vili on siinä jo aika hyvä :D Välillä se menee niin vauhdilla että kaikki tavarat häkin päältä sinkoilee minne sattuu.


Treenit menikin nopeammalla kaavalla kuin piti, ja loppuun jäi aikaa vielä tehdä "jotain". Jenni keksi, että tehdään liikkeiden välissä tapahtuvaa palkkaamista, mitä myöskin pitäisi harjoitella, ettei koiran kontakti katoa. Liikkeiden välit ovat myös osa suoritusta, vaikkei niitä arvioidakkaan. Tai en tiedä katsooko tuomari niitä kokonaisvaikutusta arvioidessa? Meillä oli tätäkin tehtäessä hyvä fiilis ja treeni sujui hienosti. Oli kivaa!
Ja ei, en yritä potkaista Viliä videon lopussa, vaan pysäytän pallon minkä se sylkäisee suustaan palauttaessaan sitä mulle :D


Sunnuntain kisatreeniä odotellessa. Tarkoituksena on tehdä kaikki liikkeet ja ollaan myös etukäteen ilmoitettu, että haluamme kommentoinnin. Kisatreenin järjestää HSKH:n tehisryhmä. Alokasluokassa on 4 osallistujaa. Me ja kolme muuta. Jännää. Onneksi ilmoittauduin heti. Kysyntää oli tälläkin kertaa enemmän kuin tarjontaa.

4 kommenttia:

  1. Kokeissa liikkeiden välit tosiaan ovat yksi kokonaisvaikutuksessa huomioitava asia. :)

    VastaaPoista
  2. Meijän täytyy myös treenata siirtymiä, niissä pakka aina hajoo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä kiva tehdä, ei vaadita ihan hirveesti, ehkä siks niitä just ei aina itte tajua treenailla :D

      Poista