tiistai 14. tammikuuta 2014

Supermaanantai

Nyt onkin ollut mukavan mittainen joulutauko hössötysmaanantaista. Edellinen samanmoinen on tainnut olla joskus ennen itsenäisyyspäivää. Näitä on nyt taas ainakin kolme viikkoa putkeen.

Aikani maanantaisin kuluu näin:

6:30 kello soi (Vantaa)
7:00 töissä (Helsinki)
14:30 kiireen vilkkaa kotiin hakemaan Vili + Juti tarvittaessa (Vantaa)
15:30 Vilin fysioterapia (Espoo)
18:00 Futsal (Helsinki)
19:00 tai 20:30 Jutin aksa (joka toinen viikko alkaa myöhemmin) (Vantaa)

Noissa väleissä tietenkin käyn kotona palauttamassa koirat/hakemassa koirat.
Ja vähän siinä sivussa jotain syömistä ja illalla suihkun kautta untenmaille.
Kun tästä maanantaista selviää, on yleensä viikko jo voiton puolella.

Eilisestä maanantaista pikku poimintoja:

Vilin fysioterapia oli yksi asia joka oli tauolla fysioterapeutin lomaillessa. Vili tuntuikin olevan aika jumissa ja jätettiin vesikävely hyvin vähälle. Mä en kuollaksenikaan muista mikä se hoitomuoto oli, mitä Petra (Niemenpalo) Vilille veden jälkeen antoi... Se mihin hoito perustuu jäi hyvin epäselväksi, mutta Petra tunsi sen vähän aukovan lihasjumeja ja yllätyin kyllä Vilin rauhallisuudesta. Fysio piti käsiään hellästi koiran päällä eri kohdissa suht pitkiä aikoja kerrallaan. Ei muuta? :D Hoitomuoto on hänelläkin vielä opiskelun alla, mutta on jo testaillut sitä ihmisiin, hevosiin ja koiriin ja kyllä toimii. Vililläkin silmät menivät kiinni vähän väliä, häiriötekijöinä kuitenkin oli märkä koira, pikkuveli (Juti) ja remonttimiesten äänet. 

Hoidon jälkeen Vili oli hyvin virkeä ja täysissä voimissaan, normaalisi hieronnan jälkeen matolta nousee ylös hoiperteleva koira. Hyppäsi antamaan pusuja Petralle ja olisi ollut valmis mihin vaan. Kuitenkaan tätä "mitä vaan" ei lähdetty toteuttamaan vaan puin Vilille BOTin verkkoloimen ja siihen päälle vielä Pompan topan automatkalle. Ensi viikon maanantaina taidetaan jättää vesi pois ja keskittyä jumien aukomiseen joko hieronnalla tai tällä samalla shamaanitekniikalla.


Jutin treeneissä halusin tehdä jotain pientä kieputusta ja lopuksi vauhdin nostatusta/pitkää suoraa. Eikä mun tarvinnut sanoa mitään kun Henrika (koutsi) jo ehdotteli samanmoisia. Sain treenit videolle, suosittelen katsomaan sen ilman ääniä, sisältää paljon turhaa lätinää. :D Täytyi muistutella Jutille, että kenen kanssa niitä hommia tehdään, se kun olisi halunnut oikaista Henrikan luo vähän väliä, luuli ilmeisesti palkan tulevan sieltä.


Tehtiin pitkää suoraa molempiin suuntiin, mutta kamera juuri pätkäs kesken kaiken niin osa jutuista on jäänyt pois. Omat heikkoudet on luotto pentua kohtaan, se osaa jo enemmän kuin mitä kuvittelen. Varmistelen turhia, kun voisin jo vähän nostaa omaa ryhtiäni paremmaksi. Onnistuinkin siinä vähäsen suorilla pätkillä, mutta voisin olla vieläkin rohkeampi ja ottaa enemmän etäisyyttä esteisiin. Viimeisellä pätkällä vapautuksen jälkeen Juti on juoksemassa suoraan mua kohti ja juoksee putkeen vasta käskystä. Ideaali tilanne tietenkin olisi, että koiralla olisi focus esteille, jotka ovat kulkemamme reitin varrella.

4 kommenttia:

  1. Meidän Mairekin on ollut pariin kertaan Petran hoidossa ja nyt pitäis taas mennä loppukuusta :)
    Missä paikassa tuo vesiterapia on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesijuoksumatto on Remediumissa, Espoon Friisilässä. Aiemmin se on ollut myös Aistissa, mutta jäi muistaakseni elokuussa -13 sieltä pois. Meillä on vielä pari kertaa jäljellä ja sitten ajateltiin siirtyä Helsingin koirauimalan kanta-asiakkaiksi. Tosin Petralla käydään varmasti ainakin kerran kuukaudessa fysioterapiassa/hieronnassa. Fysioterapiaan siirrytään todennäköisesti Aistiin kun se on huomattavasti lähempänä meitä - asutaan itsekin Vantaalla.

      Poista
  2. Shamaanihoito oli varmastikin kraniota :D

    VastaaPoista