keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ei kannata vitsailla

Tästä en ole aiemmin lukenut mistään, mutta tiedän nyt, että kyseessä on aika yleinen vaiva kun olen suuni muutamalle tutulle tästä avannut. Ehkä asia on joidenkin mukavuusalueen ulkopuolella, eikä kaikki haluaisikaan lukea tai keskustella tästä. Mua ei nyt jostain syystä pidättele mikään, en pidä asiaa mitenkään ällöttävänä. Toivon, että joku yhtä panikoiva ihminen löytää tämän tekstin vaikka sitten googlettamalla, ennen kuin menee lukemaan muita vaihtoehtoja.

Tätäkään tapausta ei tietenkään ole tarkoitus vähätellä.

Sanoin Vilille tiistaina LÄPÄLLÄ että lopeta se lutkuttaminen, tai rupean epäilemään, että sulla on joku tulehdus. Noh, pohjustus jo varmaan aukaisi sen verran, että sehän siellä. Käytiin ostamassa uusi tassuvaha pakkastassuja helpottamaan ja kun rupesin sitä laittamaan huomasin Vilin hepissä, tai no esinahassa näpyn. Siinä minuutin sisällä kävin jo kaikki pahimmat ajatukset läpi mutta sitten piti reipastua, kello oli jo varttia vaille kahdeksan ja meidän Musti ja Mirri on 20 asti auki. Pikapuhelu Univet Espoon Eläinsairaalaan ja puhelindiagnoosi oli tulehdus mitä seuraillaan nyt kotona.

Eläinlääkärin nainen kertoi, että esimerkiksi juoksuinen narttu lähistöllä saattaa aiheuttaa tällaisen reaktion. Myös ilmeisesti "kypsyville" urospennuille (junnuille) saattaa herkästi tulla kyseinen tulehdus.

Sopivaa tassuvahaa etsiessä silmäni löysivät hyllystä myös esinahan puhdistusaineen ja TAAS vitsailin että auttaisikohan tuo... No jäipähän aine ainakin mieleen ja kerkesin sen vielä samana iltana ostamaan juuri ennen kuin putiikki meni kiinni. 


Kotihoito-ohjeita muutamaksi päiväksi:
* Tötterö päähän, ei saa päästä nuolemaan tulehdusaluetta. *
* Vedellä voi huuhdella useita kertoja päivässä. *
* Puhdistusainetta ohjeen mukaan. Itse ajattelin ainakin pari kertaa päivässä puhdistaa koko värkin. *
* Mikäli tilanne pahenee tai ei parane muutamassa päivässä niin sitten kipikapi eläinlääkäriin.*

Vili on tapansa mukaan ollut mallikelpoinen potilas. Ei arista aluetta ollenkaan, on paaaaljon rennompi kuin esimerkiksi kynsiä leikatessa. Kynsien leikkauskin kuitenkin on Vilille ihan pala kakkua.

Ps. Yritin googlettaa, josko olisi löytynyt sopiva kuva näyttämään minkälaisesta jutusta on kyse, mutta ei löytynyt. Enkä suosittele sitä tekemään. Jos vielä kirjoitan tästä, laitan siihen liitteeksi jonkun kuvan. Googlen kuvahaun tulokset on paljon rajumpia kuin mistä tässä nyt on kyse. Hui.

"Suuri osa kärsimyksestä, suuri osa murheesta saa alkunsa, kun pidät jokaista mieleesi nousevaa ajatusta totuutena." - Eckhart Tolle

2 kommenttia: