lauantai 4. tammikuuta 2014

Piip piip

Junnu-Jutila aiheuttaa tällä hetkellä harmaita hiuksia satunnaisella piippaamiselle. 

Piippaailu alkaa heti kun jotain on tapahtumassa. Tästä syystä meidän lähdöt paikkaan A tai B silloin tällöin viivästyvät, koska kaikki toiminta lakkaa aina siksi aikaa, kun joku vinkuu.


Vinkumista esiintyy myös kun meillä on koiravieraita. Tällöin vinkuminen johtuu rakkaudesta. Juti tuntuu rakastavan kaikkia koiria sukupuolesta riippumatta. Aikuisia uroskoiria tosin ei olla nyt hetkeen nähty, joten niistä en mene takuuseen.

Vinkumiseen ollaan puututtu suhahtamalla, mikä auttaa hetkeksi. Välillä käytetään kieltosanaa "ei", toisinaan pelkkä mulkaisu junnua päin riittää. Joskus joutuu laittamaan pojun jäähylle, varsinkin jos meno ei tunnu millään rauhottuvan. Jäähyltä pääsee pois vasta kun on rauhoittunut. Tämä tosin ei ole juurikaan tuottanut tulosta. Kun vinkumisen jälkeen hiljenee, kehutaan rauhallisesti hienosta käytöksestä. 


Piippailu tapahtuu pääsääntöisesti kotioloissa, mutta myös lenkillä jos pysähdymme. Onko tää joku pikkulapsivaihe? No oli mikä oli, ainakaan vielä en oikeasti ole hermostunut asiasta, vaan pystynyt pitämään pään kylmänä. 

Rauhoittumista ollaan harjoiteltu kodin ulkopuolella esimerkiksi agilitykisaturistina. Maanantaina ollaan taas menossa ja taidan ottaa molemmat koirat harjoittelemaan rauhoittumista, kun se on nykyään myös Vilille haasteellisempaa. Itselle retkituoli messiin ja koirille viltti. Mikäli hallissa on tosi paljon tunkua, niin sitten kevythäkki.


Hassua, koska joissain asioissa Juti osaa rauhoittua aivan uskomattomalla tavalla. Yksi hyvä esimerkki on kynsien leikkaaminen. Pentuna leikattiin kynsiä todella usein, nykyään vähän harvemmin, ehkä kahden-kolmen viikon välein. Juti on alusta asti ollut "helppo", ollaan myös itse tehty sen olo hyvin helpoksi. Keskiviikkona oli kaiken huippu. Juti NUKAHTI kynsiä leikatessa. Eikä herännyt vaikka repesin nauramaan kun huomasin tilanteen. Kerta oli ensimmäinen, kun oltiin leikkaamassa kynsiä ilman herkkuja. Palkkana oli repimisleikki. Leikki toimii Jutille selkeästi paremmin palkkana tässä jutussa, kun ei tarvitse koko aikaa kytätä herkkuja. 


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa jotenkin aika tutulta... Systeri piippaa myös jatkuvasti - lenkeillä ihan kävellessä, kotona, autolla kun pysähdyn liikennevaloihin niin heti alkaa kuulua "piip-piip" takakontista :D Ylipäätään aina jos täytyy hetki odottaa jotain. Treeneissä se on tosin jo kunnon heelerin tapaan oppinut huutamaan kurkku suorana - siksi se odottaakin autossa omien juttujensa välissä, kun en muuten kuule edes ajatuksiani toisen kanssa treenatessa. Tsemppiä asian ratkomiseen - kavereiden enon tuntien tosin voin kuvitella, ettei ole ihan helppo nakki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah Jutin piippailut on kyllä ihan lastenkengissä tuohon verrattuna :D Pahin piipittäminen (kirkuminen) alkaa silloin kun joku Jutin tyttöystävistä on sitä nopeampi ja lähtee karkuun. Sit alkaa jäätävä meteli :D

      Poista
  2. Täälläkin kuulostaa tutulta. :) Etenkin tuo "kun jotain on tapahtumassa". Maya-äiti on kyllä autossa ja boksissa hiljaa, mutta jos jotain on tapahtumassa - ollaan lähdössä lenkille tai on ruokaa tulossa jne. - niin vinkuminen ja piippaus on kyllä ihan varmaa... Ja tosiaankin enokin on ihan samanlainen ...vai pahempi? :)

    VastaaPoista
  3. Voi ihana Juti! Meillä taisteltiin alussa kynsien leikkaamisen kanssa, mutta nykyisin Biekkakin on samanlainen helppo tapaus. Tosin ei oo vielä koskaan NUKAHTANUT!! :D (se ei voi, koska pitää varmistaa, ettei palkka vaan jää saamatta). Biekkakin piippailee juurikin samasta syystä kuin J, eli rakkaudesta toisiin koiriin. Ja joskus, kun se tietää pääsevänsä HIHNAlenkille..hihnojen ottaminen kaapista ja se ääni mikä niistä lähtee on sille merkki tulevasta kivasta. Niin kuin Moskullekin. Hölmöt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa joskus huvikseen ilman palkkaa. En usko että Jutikaan nukahtaisi jos pitäisi vahdata herkkuja, mutta tuon yhden kerran kun en ottanut ollenkaan nameja esille niin ensimmäisen tassun jälkeen jo oli taju kankaalla :)

      On tuo nuorten poikien rakkauden täyteinen elämä niin kovin rankkaa :D

      Poista