tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vuosittainen tarkastus

Aina on tietenkin se riski, että eläinlääkäri kertoo vuosittaisessa silmä (ja tällä kertaa polvi) tarkastuksessa jotain sellaista, mitä ei olisi halunnut kuulla. Silmät olivat nyt kolmatta kertaa putipuhtaat ja hyvät, mutta silti se on aina niin jännää mennä sinne eläinlääkärin huoneeseen, pitää kaverin päätä paikallaan kun eläinlääkäri pimeässä huoneessa huolellisesti ja tarkkaavaisesti tutkii molemmat silmät. Se aika tuntui ikuisuudelta mitä siellä meni. Todellisuudessa se taisi kestää joitain minuutteja.

Silmät OK.

Polvitarkastuksesta en osaa sanoa miten ne oikein väänneltiin ja kääneltiin ja todettiin, että mitä ne on. Keskityin juttelemaan Vilille, sivusilmällä vähän näin kun ell taivutteli ja kopeloi. Ensi vuonna aion katsoa miten tää homma meni.

Polvet 0/0.

Käytiin siis Kirkkonummella, Eläinlääkäriasema Vetsetissä ja eläinlääkärinä toimi Päivi Vanhapelto. Alla oleva on suora lainaus em. eläinlääkäriaseman nettisivuilta.

"Päivin erityisen ammatillisen erikoisosaamisen ja mielenkiinnon kohteet ovat eri eläinten silmäsairaudet ja silmäkirurgia. Päivi tekee koirien ja kissojen viralliset silmätutkimukset, tutkii ja hoitaa kaikki silmäsairaat lähetepotilaat. Päivi leikkaa kaikki silmäleikkaukset, myös vaativimmat silmänsisäiset leikkaukset, kuten linssiluksaatio- (mykiön sijoiltaanmeno) ja kaihileikkaukset. Päivi on aloittanut kevään 2010 aikana verkkokalvon sähköiset tutkimukset (ERG) Eläinlääkäriasema Vetsetissä."

Ennen silmätarkastusta silmiin laitetaan kahdet tipat, mitkä saa meidän pienensuuren koiran näyttämään ihan sekopäältä, kun pupillit laajenee, normaalisti sillä on niin vaaleat silmät. Tää kuva on noin ööh 2 tuntia tippojen jälkeen, vieläkin on ihan mustat silmät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti