maanantai 2. syyskuuta 2013

Hammaskeiju konkurssiin

Huom. kuvissa näkyy verta ja säälittävän suloinen tokkurassa oleva pentu. Mikäli luulet että et kestä sitä, klikkaa äkkiä tältä sivulta pois.

Tässä tilanne viime viikon keskiviikolta. Tänään yläkulmureiden tilanne oli aivan toisenlainen, toinen oli jo huomattavasti yli maitohampaan puolenvälin eikä kummallakaan puolella ollut tilaa kasvaville alakulmahampaille. Vanhat hampaat oli tiukasti kiinni eikä heilunut sitten mihkään. Luulin jo, että toinen hammas olisi ollut vähän löysempi, mutta.....


15:45 oli varattu eläinlääkäriaika. Paikalla oltiin noin 15:20, kävin ilmoittautumassa ja kuulin että päästään heti sisälle kun vain ollaan valmiita. Käytin koirat pikaisesti vielä tarpeillaan ja sit Vili autoon odottamaan.

Puntari näytti Jutilla tänään 5kk ja 1päivän vanhana tasan 5kg. Kun tarkastukset oli tehty niin Juti sai nukutuspiikin ja nostin sen lattialle. Siinä se sitten aikansa pyöri ja parissa minuutissa kuukahti pötkölleen. Ajattelin, että en kestäisi katsoa edes siihen asti, mutta kummasti sitä vain rentoutui kun sai pennun luotettaviin ja tuttuihin käsiin.


Lötköpötkö siinä keräsi vielä hetken untansa syvemmäksi, ennen kuin nostettiin takaisin pöydälle lämpimän viltin sisälle. Sitten tehtiin niitä juttuja, mitä en osaa nimetä, enkä pistää järjestykseen. Pentu tippaan ja kipulääkettä suoraan ruiskusta ihon alle. Suunnilleen noin. Sitten hommiin.


Ensin kulmuri toiselta puolelta. HERTTINEN, miten pitkät juuret. Huhhuh. Onneksi varattiin aika, koska noissa olisi kestänyt ikuisuus ja uusi hieno kulmahammas olisi varmuudella mennyt väärään asentoon. Toisella puolella tismalleen sama homma.

Alla olevasta kuvasta näkyy, kuinka lähellä kulmahammas on reunimmaista etuhammasta. Kulmahampaan toisella puolella on nyt paljon tilaa ja koska kulmuri on vasta kasvamassa se todennäköisesti vielä kääntyy oikealle linjalle.


Molemmilta puolilta lähti myös muita heiluvia hampaita, mitkä olisivat tipahtaneet ihan just. Näytti siltä, että jätkälle on tulossa kaikki hampaat maitohampaiden tilalle. :)

Alla näette kuinka jättimäiset juuret kulmahampaissa vielä oli!!!!!!!! J Ä Ä T Ä V Ä T. Laitoin muut hampaat vierelle, jotta tuon kohdan erottaa selkeämmin. Tuo kaikki ylimääräinen tossa ylhäällä on ollut syvällä tuon pikkuhepun kuonossa.



Kun operatsuuni oli ohitse, sai Juti heräämispiikin, hetken aikaa vielä köllötteli, kunnes rupesi availemaan silmiään ja nousi ylös. Vein Jutin autoon ja hain Vilin puntarille (11,5kg) ja hengailemaan maksun ajaksi sisätiloihin. Sitä näytti jännittävän välillä kovinkin paljon ja vähän etsiskeli Jutia. Ennen kuin viskasin Vilin takaisin autoon, näytin sille, että on Jutikin täällä ja ero isobroidissa oli huomattava! Siitä tuli taas oma iloinen itsensä.


Juti sai matkustaa etupenkillä vilttiin käärittynä koko matkan ja siinä se nukkui nätisti mun kauppareissunkin ajan. Kaupasta mukaan tarttui omien eväiden lisäksi pieni purkki vaniljajäätelöä ja viiliä. Niitä onkin nyt maisteltu illan mittaan ja herkkua on, kuten arvata saattaa.

Vili on tietenkin ollut huolestunut kun pikkuveli vaan nuokkui.


Kaikinpuolin loistava kokemus nähdä tuollainen rutiinitoimenpide tehtävän. Ei ollut yhtään pelottavaa ja antoi vähän toivoa sillekin, että vielä joku päivä voin siirtyä ammattiin, jossa voin touhuta eläinten parissa. Siitä olen haaveillut koko pienen ikäni, mutta tällaisena tunteilijana ja pyörtyilijänä se on tuntunut mahdottomalta ajatukselta.


Ps. Enää täällä ei nukuta. Nyt on virtaa enemmän kuin pienessä kylässä!

10 kommenttia:

  1. Kauhistus! Onneksi et mennyt itse niitä hampaita repimään, jos hammas olisi katkennut ja tuollainen juuri jäänyt paikalleen, niin oltaisiin oltu isossa pulassa! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! En tajua miten noin pieneen kuonoon mahtuu noin hurjan pitkät juuret!

      Poista
  2. Ps. Siis hampaiden heiluttelusta ei ole mitään haittaa, kunhan niitä ei ala repimällä repimään. Heiluttelu tietääkseni stimuloi sitä juuren sulamista ja hammas lähtee irti luonnollisesti. Onneksi kuitenkin menitte eläinlääkäriin, nuo eivät kyllä olisi rankimmillakaan heilutteluilla irronneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokeilinkin heilutella noita ja luulinkin jo, että toinen olisi vähän liikkunut (lähtenyt sulamaan), mutta taisin vaan kuvitella.... :D

      Poista
  3. Ihana blogi ! Liityin heti lukijaksi !

    VastaaPoista
  4. Herranjumala mitkä juuret! Onneks kävitte poistattamassa noi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIIMPÄ!! En todellakaan osannut odottaa tommosia !

      Poista
  5. Huh, onpa siinä hampailla tosiaan juurta kerrakseen!

    VastaaPoista