torstai 29. elokuuta 2013

Green by Northmate

Kyllä kannatti avautua ton penskan ahneudesta!

Me saatiin keskiviikkona aivan törkyhyvä interaktiivinen ruokakuppi !!

Tässä vähän maahantuojan faktoja tuotteesta:

Voittanut parhaan "uusi tuote" - palkinnon USAssa Backer- ja Global Pet Expo - messuilla.
On kuin ruohoa, josta koira tai kissa "saalistaa" ruokaansa. 
Aktivoi saalistusviettiä ja saa lemmikin kaivelemaan ruokaa tassuilla ja kielellä pienistä koloista.
Sopii loistavasti myös hotkijoille.
Valmistettu kovasta muovista ja on konepestävä.
Saatavana perusvihreänä ja tummanvihreänä.
Mitat 40x29x10 cm (pituus, leveys, korkeus)


Toimii! Aiemmin ruokailuun meni ihan pieni silmänräpäys, nyt aikaa kuluu vajaat 10 minuuttia. Tulee myös tehtyä huomaamatta takapäätreeniä, kun pyörii alustan ympärillä etsimässä uutta metsästettävää. Kohta on kuudes ruokintakerta uudella kupilla ja vieläkin jaksan seurata metsästyksen alusta loppuun saakka :)

Alla Jutin tyylinäyte videon muodossa. Tuntui, että pätkin videosta vaikka millä mitalla pois, mutta silti siitä jäi ylipitkä. En vaan enää keksinyt mitä poistaisin. Hatunnosto sille, joka ton koko kolme ja puoliminuuttisen jaksaa katsoa :D


Näyttää hassulta, mutta on hyvinkin toimivan oloinen kapistus. En voi kun suositella. Paljon kivempi vaihtoehto, kuin se, että heittää ruoat lattialle - niinkuin me vielä alkuviikosta tehtiin.

Vili sai testata Jutin jälkeen muutamalla nappulalla ja sekin tykkäsi. Liskomaisesti nappasi kielen kärjellä nappulat yksi kerrallaan suuhunsa. Hassu koira. 

Jos tuntuu, että oma koira kaipaa myös virikkeellistä syömistä niin kipi kipi nettikauppaan:
 www.bestpet.fi

Helsingistä näitä pitäisi löytyä ainakin Koirankaupasta (Lönnrotinkatu 42) ja Faunatar Ristikosta (Ajomiehentie 1). Myös Peten Koiratarvikkeesta Porvoosta, mutta nettikaupassa niitä ei ainakaan vielä tänään ollut.

Löytyykö sieltä ahneita koiria? Miten olette ratkaisseet "syömisongelmat"?

6 kommenttia:

  1. Ruu on myös sairaan ahne. Meillä on auttanut se, että kuivaruokanappulat (Cibau)on mahdollisimman pieniä ja laitan ruuan sekaan hiukan vettä. Tää tyyli on vähentänyt emäröyhtäilyt ruuan jälkeen harvemmin tapahtuviksi.

    Meillä koirat syö puolet raakaa ja puolet kuivaruokaa, siis illalla raakaruoka kerta.
    Myös lihojen kanssa saa olla tarkkana, ettei jätä klönttejä liian isoiksi paloiksi, koska ne niellään kokonaisena...

    Ylipäätään mitä tahansa makupaloja ei voi antaa, koska aina on olemassa tukehtumisvaara !!
    Pedigreen luunmallinen keksi on lähes ainoita joita uskallan antaa, puolikkaan kerrallaan.

    Lihapullia ei enään neverever (ainakaan kokonaisina treenitaskussa!!), koska muutaman kerran on oikeesti lähtö tästä maailmasta ollut lähellä, kun on kokonainen pulla taskusta tipahtanut ja Ruu on sen syöksynyt ahmimaan.

    Olen kokeillut muutamaa vastaavaa ruokakuppia, kuin tuo teidän uusi, mutta lupaavan alun jälkeen ne todettiin toimimattomiksi.
    Tosin tuo teidän malli vaikuttaisi paremmalta, kuin ne Ruun käytössä olleet ;)

    Ahneus on hyvä piirre koirassa, mutta jotain rajaa nyt sentäs kyllä voisi olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei mulle heti tullut mieleen kun oikein miettimällä mietin että löytyykö kavereista ketään kellä olisi yhtä ahne koira. RUU tietty!! Onhan tästä puhuttu.. Pienin ja ahnein heeleri in da world.

      Oon täysin samaa mieltä että on hienoa, että on kaksi ahnetta koiraa (toinen tosin osaa syödä), mutta siinä vaiheessa voisi ruveta raksuttamaan päässä kun ei meinaa enää happi kulkea.

      Toi kuppi on oikeesti tosi hyvä, ainakin meillä. Eka luulin että tuo pieni puikkonokkapentu saa nappulat helposti, mutta toi on just passeli! Pienemmällä ja pidempi kuonoisella koiralla tossa ei varmasti oo samanlaista duunia, mutta Ruu on varmaan aika samaa kokoa nyt kuin Juti? :)

      Haluutko testata tota, se on kiikuteltavissa esimerkiksi pm-kisoihin?

      Poista
  2. Ei löydy ei, päin vastoin, ollaan tehty kovasti töitä, että ollaan saatu edes nykyisen verran ruokahalua. Viimeisin kokeilu oli tiputtaa ruoan määrä minimiin ja ruokkia rakki kaksi kertaa päivässä, jolloin se ei saa niin isoja annoksia ja maha ei kunnolla täyty. Tämä on nostanut ruokahalua kovasti entisestä, toivottavasti tilanne pysyy samana ja koira lihoaisi vihdoinkin normaalin mittoihin.

    Hauskalta näyttää Jutin ruokailu, kiva että löysitte avun hotkimiseen, ongelmahan sekin on siinä missä nirsous ja ruokahaluttomuuskin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, just eilen oltiin Jutin kanssa lenkillä ja puolet lenkistä mukana oli pk collie Taavi meidän naapurista, jota ei voinut vähempää kiinnostaa mun tarjoamat "superherkut". Ei kuulemma maistu muu kuin omat (barf) ruoka-annokset.

      Joo, itse ainakin luokittelen tämän ongelmaksi, vaikkei meillä nyt mitään hätää ole. Ennemmin näin päin, kai? Voisin kuvitella, että ruokahaluttomuus stressaisi itseäni enemmän, koska siihen on varmasti vaikeampi löytää toimivia keinoja.

      Virikkeellinen syöminen on joillain tutuilla auttanut syömättömyyteen - se, että koira joutuu tekemään ruokansa eteen jotain, esimerkiksi etsimään sen ulkoa, tai miksei sisältäkin. Lihoja en tosin ehkä itse piilottelisi sohvan taakse tms. :D

      Eihän sitä tiedä, vaikka Kurikin innostuisi syömään tollaisesta kupposesta :)

      Poista
    2. Joo Kuri ei syö nappulaa, joten se sulkee pois muutamia ruokakikkailuvaihtoehtoja, kuten aktivointipallot, ruoan piilottelu ja ruoan syöttäminen herkkuina (osan aterioista toki voi tarjota nameina, jos jaksaa nähdä vaivaa ruoan pilkkomiseen ja ei kammoa pitää kädessä verisiä lihanpaloja). Onneksi nykyinen menetelmä tuntuu tuottavan tulosta. Sormet ristissä nyt vain, että muutos olisi pysyvä! (Toivon myös kovasti, että sitten aikanaan toisen koiran myötä Kuri oppii ruoan arvon, kun kaveri on vieressä kyttäämässä jääkö muruja.)

      Poista
    3. Niin ainakin voisi kuvitella, varsinkin jos kaveri on ahne :) Tosin.... belggarikavereilla kävi niin, että aikaisemmin ruoka maistui mutta pennun tullessa taloon kyttäävät vain toistensa ruokia, eivätkä söisi omiaan :D

      Sitä odotellessa täälläkin pidetään sormet ja tassut ristissä, että siellä ruoka maistuu :)

      Poista