tiistai 27. elokuuta 2013

Ruokinnasta

JUTI 5 KUUKAUTTA
Juti syö nappulaa ja silloin tällöin maistelee lihoja/luita yms. Se on syönyt Golden Eaglea, Royal Caninia, Nutroa, ja mitähän vielä. Jutilla ruoka on maailman tärkein asia ja sitä ennen joutuu aina odottamaan. Odottamiseen Juti suhtautuu hyvin vakavasti. Hiiren hiljaa, korkeintaan pää liikkuu ja se seuraa ruoan antajaa katsellaan niin pitkään, kunnes saa vapautuskäskyn. Juti syö kolmesti päivässä.

Yksi ongelma meillä on. Juti on niin sairaan ahne, että tukehtuisi, jos annettaisi sille ruoka kupista. Ainoa ratkaisu mikä ollaan keksitty, on se että nappulat levitetään (heitetään) lattialle ja Juti nuohoaa ne sieltä. Osan se jo nykyään pureskelee, mikä on jo puolivoitto, koska alkuun se vain imuroi lattiat puhtaaksi. Ei kai tässä auta kuin odotella, että tuolla pienessä päänupissa naksahtaa pureskelunappi pohjaan, me ei olla sitä löydetty. Lisäyksenä vielä, että Vilin tai meidän läsnäolo ei vaikuta tähän, sama tapahtuu, vaikka Juti olisi yksin.

Meinasin ostaa sen "ruokakupin" mistä joutuu metsästämään ruokaa, mutta päätin hintalapun nähdessäni että no thanks, me ennemmin heitellään ruoat lattialle kuin pistetään 50e siihen muovihöskään. Jos on ideoita niin niitä otetaan vastaan.

VILI 2,5 VUOTTA
Vili on barffannut kohta vuoden päivät ja hyvin on mennyt vaikka välillä kyseenalaistan itseäni. Monipuolisella ruokavaliolla ollaan saatu pidettyä Vilin paino pidemmän aikaa tasapainossa ja pökäleet + turkki hyvänä. Vili vakiinnutti painonsa 11,7 kiloon moneksi kuukaudeksi, mutta nyt kun leikkaus on edessä ollaan yritetty pudottaa painoa lähemmäs 11kg.

Ollaan pidetty kirjaa alusta asti jokaisesta ruoasta mitä ollaan annettu. Se on helpottanut hommaa kummasti, kun meitä ruokkijoita tässä taloudessa on kuitenkin kaksi, ei tarvitse joka päivä soitella että mitä olikaan aamuruokana. Nyt olen saanut aikaiseksi tehdä ruokalistan, mikä helpottaa ja monipuolistaa entisestään ruokintaa.

Maanantai
Tiistai
Keskiviikko
Torstai
Perjantai
Lauantai
Sunnuntai
LIHA
KALA
LIHA
LIHA+kananmuna
RIISTA
LIHA
SISÄELIN
LIHA = Nauta, sika, kana, kalkkuna, lammas, hevonen
RIISTA: Poro, peura, hirvi

Taulukossa olevat ovat aamuruokia (joihin tulee lisätä kasvisseoksia + lohiöljy), iltaruoaksi vaihdellen erilaisia lihaisia luita/luumurskia. Tilanteen mukaan lihan korvaa mahdollisesti lihainen risotto/puuro/naudanmaha tai muu mitä pakkasesta/jääkaapista löytyy. Jatkossakin tullaan kirjaamaan ylös mitä ruokaa ja minkäverran ollaan annettu. Tällä hetkellä Vili syö noin 200g / vrk.

Välillä tietenkin on otettava vähän irti arjesta ja silloin tulee syötyä mitä sattuu - muroja, paula-vanukkaita, pitsaa, tikkareita, jne....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti