tiistai 27. marraskuuta 2012

Tunnistusnoudon alkeita

Katsotaan mitä tästä tulee, kun kirjoittelen puhelimella, luultavasti ainakin kirjoitusvirheitä. Eilen oli tokotreenit, joissa meitä oli vain kaksi, oli siis paljon aikaa kouluttajan kanssa/koirakko. Aloitettiin tunnistusnouto, mistä Jenni piti meille aluksi pienen luennon, josta päähäni iskostui eniten se, mitä koiralta tässä liikkeessä vaaditaan. Nenän käyttöä. Ei niinkään harjoitella noutoa tms. Ainoastaan sitä, että kun koira löytää kapulan niin naks ja palkka, sitä ei tarvitse edes ottaa suuhun vielä.

Laitoin aluksi Jenniltä saamani kapulan namitaskuun keräämään itseensä hajua, josta otin sen vielä käsiini hypisteltäväksi. Tarkoitus ei ole huijata herkkuja käyttäessä vaan helpottaa näin alkuun koiran tekemistä ja kapulan löytämistä. Jenni piilotteli ja Vili etsi, minä juoksin palkkaamaan kun kapula löytyi! :) Se oli kivaa. Oli muutenkin piristävää saada mukaan täysin uusi liike, vaikka moivaatio ja viretila onkin nyt pysynyt jo pitkään plussan puolella!

Omatoimisesti tehtiin suhteellisen lyhyitä pätkiä ruutua, hyppyä, seuraamisia ja jääviä. Tehtiin myös liikkuroitu seisomaan jääminen, mutta en palannut Vilin viereen vaan palkkasin oman käännökseni jälkeen sen seisomisesta.

Ainiin, aluksi oli myös paikkamakuu, missä Vili on ottanut tavaksi kääntää toiselle lonkalle jossain vaiheessa liikettä. Olin myös noin 2 sekuntia piilossa :D

Hyppy menee kyllä tosi vaihtelevasti, välillä koko liike, välillä ei hyppää ollenkaan... Hmm. Täytyy pistää oma toiminta tarkempaan tarkkailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti