keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Barf barf!

Otinkin samantien kun töistä pääsin niin asiakseni sulattaa pakastimen. Se piti tehdä ennätysajassa, koska niinkuin aiemmassa postauksessa kirjoitin, ulkona ei ole pakkasta, eikä mulla oo vaihtoehtoista paikkaa pakasteille. Vuorasin lavuaarin kylmäkalleilla ja heitin pakastimen sisällön sinne tärkeysjärjestyksessä. Päälimmäiseksi patongit ym "turha", mitkä on seissyt pakastimessa varmaan vuosia, mitkä voin surutta heittää roskikseen.

Sulatukseen meni varmaan kaikenkaikkiaan noin 2,5 tuntia...  Vili tottakai oli vahtimassa, että teen sen oikein.
Ylähylly oli pahin, niinkuin näkyy. Ei sentään ollut kokonaan vuorautunut umpeen :D


Sulatuksen jälkeen odottelin että puolisko palaa kotiin, jotta päästäisi heti samantien lähtemään Murren Murkinaan ostoksille! Soittelin siinä välissä myös Maaretille, joka neuvoi vielä mitä meidän kannattaa aluksi ostaa. J saapui vähän jälkeen 19, muistelin että Murren Murkina on 20 asti auki. Mutta ei. Onneksi nyt varmistin netistä vielä.... Musti ja Mirri on lähellä, ja myöhempään auki, hieman kalliimpi, eikä valikoima ole yhtä hyvä, mutta hyvä aloitussetti saatiin sieltäkin.

Ostettiin kana-kasvismix 500g x 2, sika-kasvismix 500g x 1, naudanmaha 500g x 2, kananluumurska 500g x 1, kalkkunanluumurska 500g x 1. Ja painavampi ruokakuppi, kun teräksinen liukuu alta pois kun kuppi on tyhjä ja täytyyhän Vilin putsata se ihan putipuhtaaksi. Rahaa meni yhteensä ~22 euroa (kupin osuus tästä noin 8euroa muistaakseni).

MUSCHin sivuilta löytyvän taulukon perusteella noin 10kg koiran ruokamäärä/vrk on noin 250g. Lähdetään nyt sillä, ja muutellaan määrää tarvittaessa, todennäköisesti vähän suuremmaksi. Tällä hetkellä Vili saa ruoan sekä aamulla, että illalla 50/50. 

Aloitettiin kana-kasvismixillä, jonka sekaan laitettiin suunnilleen saman verran (vähän enemmän) naudanmahamurskaa, ja pieni nokare kananluumurskaa. Ateria näytti tältä. Vili oli ihan onnesta sekaisin heti kaupasta tullessamme, haistoi samantien että kassissa on jotain hyvää sille. Sulamisaika menikin sitten jääkaapin edessä vinkuessa ja meitä tuijotellessa että eikö me nyt tajuta että sen herkut on siellä ja se haluaa ne nyt.


Voi sitä onnea, kun se aika sitten koitti, että ruoka oli tarpeeksi sulanut. Ei täysin sulanut, mutta tarpeeksi. Sekottelin mössöt vielä keskenään ja avot, eikun herkuttelemaan. Paitsi aina ennen herkuttelua, tehdään joku temppu, josta vapautan Vilin syömään. Huomasi, että kupin tuoksut sekotti vähän pojan päätä. Pyysin sivulle, joka tarkoittaa, että Vilin pitäisi tulla vasemmalle puolelleni istumaan ihan jalkani viereen, naama menosuuntaanpäin. Tämä on ensimmäinen liike, mitä tokossa ruvettiin harjoittelemaan, eli noin 3kk ikäisestä asti ollaan tätä tehty, pitäisi siis olla ihan iisi juttu. Kuitenkin, Vili tuli mun oikealle puolelle istumaan takapuoli menosuuntaan päin :D Mitä ?! Uusi käsky, ja mukamas vaan korjasi asentoa siinä paremmaksi ja mielestään teki ihan oikein :D Noh. Ei kun uusi yritys, ja johan homma toimi taas... "Vapaa" ja ruoan kimppuun :)


Ruoan jälkeen meillä oli onnellinen pieni heeleri, joka kyllä toivoi lisää, mutta kun huomasi, ettei lisää ole tulossa hyppäsi sohvalle viereen, painoi pään syliin ja nukahti :)

Ennen nukkumaanmeoa laitettiin aamun ruoka jääkaappiin sulamaan. Tehtiin nyt niin, että sahattiin veitsellä pötköstä sopivat palaset, ja laitettiin yllä näkyvään kippoon ne sulamaan. Kelmu päälle, koska nnaudanmaha haisee kamalalle :D Turha meidän on koko pötköä sulattaa, menee pian hukkaan.

Tänään on tarkoitus käydä ostamassa vähän kasviksia ja tehdä niistä tehosekoittimella kasvismössöä pakkaseen, sen verran että siitä riittäisi vähän pidemmäksikin aikaa. Edes pariksi viikoksi.

5 kommenttia:

  1. Mahtaako sulaa jääkaapissa? Meillä ne on yön yli lavuaarissakin olleena vielä vähän kylmiä :D kiva että tekin aloititte! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin suli! Me sulatetaan niin pieni määrä kerrallaan (ainakin verrattuna teihin) et sekin voi olla miks sulaa nopeemmin :)

    VastaaPoista
  3. Samaa pitäis meilläkin taas vaihteeksi, tuota pakastinosan sulatusta nimittäin... Kummasti se vaan tuppaa "unohtumaan".

    VastaaPoista
  4. Ymmärrän... :D Mekään "ei ihan" olla noudatettu suositusta, mikä on noin puolen vuoden välein..

    VastaaPoista
  5. Kokeilkaapa sulattaa lihat kylmässä vedessä. Huom. KYLMÄSSÄ! Meillä sulaa n. 1 tunnissa :)

    VastaaPoista