perjantai 23. marraskuuta 2012

Psyykkinen valmentautuminen

HSKH:n agilityn tehoryhmä järjesti Vappu Alatalon luennoimaan psyykkisestä valmentautumisesta eilen Vantaalle, ja sain sähköpostin vajaa pari tuntia ennen luentoa, että päästään vielä mukaan kuuntelemaan! :) Luento oli aivan huippu, kuin olisi rahaa pankkiin laittanut. Käsiteltiin lähinnä jännittämistä ja itseluottamusta. Kaikki oli tätä ennen vähän hakusessa itsellä, nyt sain harjoitteita millä näitä osa-alueita voi parantaa. Tein luennolla muistiinpanoja joita avaan joku päivä tänne. Saatiin myös kotitehtävä jännittämiseen liittyen. Siitä voi tulla ihan mielenkiintoinen, koska itse olen superjännittäjä. Yleensä jännitys muuttuu positiiviseksi, esim fudismatsissa, mutta joskus jännitys saa yliotteen ja menen vaan ihan lukkoon. Agilityssä siitä varmasti on harmia, koska fudismatsissa mun ei tarvitse ajatella juuri mitään, kunhan vaan meen eteenpäin ja teen mitä mieleen tulee, mutta agissa pitää ensinnäkin yrittää muistaa rata ja liikkua vielä sen mukaisesti että koirakin ymmärtäisi siitä jotain. Vaatii hirrrrveesti harjoitusta.

Tänään Vili pääsee viettämään poikieniltaa. Mulla on työpaikan pikkujoulut ja oon kotona vasta myöhään illalla. Ohjelmassa mm. Finlandia-talolla Suomi Nauraa! - stand up esitys kera hyvän seuran, ruoan ja juoman. Mulla on huikeat 2 siideriä mukana ;) On täällä myös vähän punkkua. Mutta tarkoitus on kyllä lähteä kotiin suoraan Finlandia-talolta, koska huomenna on kiva päivä tiedossa, enkä halua pilata sitä päänsäryllä! :D

Lauantaina (huomenna) ollaan siis menossa Purinalle meidän agiryhmän kanssa katsomaan HAU:n järjestämiä agikisoja ja samalla treenaamaan; testataan miten hyvin koirat leikkii ja keskittyy kisapaikalla, jossa on uusia häiriöitä. Käydään myös läpi muita asioita kisasuoritukseen liittyen mm. suoritukseen valmistautuminen, aikataulutus kisapäivänä, lämmittely ja jäähdyttely. Vapun luennolta näihinkin hyviä vinkkejä saaneena odotan mielenkiinnolla lauantain treenipäivää :)

Ruokailut on mennyt hyvin. Maha on toiminut toivotulla tavalla. Ollaan menty samalla setillä eteenpäin, eli kana-kasvismix + naudanmaha + pikku nokare kananluumurskaa. Tänään aamulla sama setti, ja illalla ruoan sekaan taas mun tekemä kasvismössö1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti