maanantai 21. huhtikuuta 2014

Tulevat BH-heelerit

Pidettiin heelereiden BH-treenit tänään Vantaan Ojangossa. Pääsiäisreeneihin kerkesi Ruu, Nuka, Vili ja Juti (mitä isot koilat edellä, sitä pikkukoilat pelässä). Mukana menossa oli myös valeheelerit Nova (bc) ja Nemo (sheltti). Saatiin aikaiseksi oikein onnistuneet treenit. Silmät aukesivat aika paljon ja tajusin, ettei se oikeasti ole mahdoton juttu. Ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen tunnus, tosin mitäpä me sillä tehdään? Samoin voisi ajatella myös tokotunnuksista. Onneksi kuitenkin pidän tällaisten asioiden tavoittelemisesta, sillä tavoin kerään itselleni myös lisämotivaatiota treenata ja touhuta koirien kanssa.

Ruu
Ruu 
Ruu
Yritän kirjoittaa LYHYESTI BH-kokeen tottelevaisuusosuuden ohjeet, kaupunkiosuutta en ole vielä melkein kerinnyt edes ajatella. Tässä alla sokkelomainen kaavio, omaan silmääni selkein, mitä googlen syövereistä löysin. Koe alkaa 50 askeleen tuskaisen pitkällä seuruulla. Eli tuo punainen pallo 50 askeleen kävelyn alapäässä.


Tuomari antaa aina luvan liikkeen alkamisen merkiksi. Itse suoritus tapahtuu ilman tuomarin ohjeita tai kommentteja. Tämä ylläoleva on siis YKSI kokonainen liike. Liike on hihnassa seuruu ja päättyy vasta henkilöryhmän pujottelun jälkeen. Eikö ookkin ihan kamala sokkelo! Miten tuon kaiken muistaa, ja sitten pitäisi pystyä vielä laskemaan askelia. Apuva.

Nova
Nemo
 Koira siis kulkee tuon koko matkan ohjaajan vasemmalla puolella, hihnassa. Hihna ohjaajan vasemmassa kädessä (mulle tää tuotti/tuottaa ongelmia!). Tämä sama suoritetaan myös ilman hihnaa, tosin aloitetaan henkilöryhmästä, muuten täysin sama kaava. 

Nuka 
Nuka
Seuraamisen jälkeen on liikkeestä istuminen eli "istumisliike" - niinkuin palveluskoiraliiton ohjeissa lukee ;) Aloitetaan vähintään 10 askeleen seuruulla PYSÄHDYTÄÄN, tässä vaiheessahan tokokoira jo automaattisesti istuu. Annetaan kuitenkin istumiskäsky ja jätetään koira siihen. Kävellään itekseen 15 askelta, käännytään ja tuomarin merkistä palataan koiran vierelle.

Vili
Vili
Sitten vielä yksi. Liikkeestä maahanmeno josta suoraan luoksetulo. Tää on mun lemppari (ei oo paljoo vaihtoehtojakaan). Koiran kanssa vähintään 10 askelta, pysähdys, koiralle maahan käsky ja jatketaan itse 30 askelta eteenpäin, käännytään ja tuomarin merkistä kutsutaan koira sivulle. Okei, oikeasti kutsutaan eteen, mutta meidän paikallaolleiden tulevat BH-heelerit eivät tule suorittamaan eteenistumista tulevaisuuden kokeessa. 

Vili
Vili 
Vili
Nyt kun lukaisin läpi vielä ohjeet "liikenteeseen suhtautuminen" niin täähän on oikeasti tosi hauska juttu, toivottavasti saadaan vielä useammat treenit alle ja kesäksi koepaikka! Kaikki mitä tänään tehtiin meni aikalailla putkeen. Pitkä seuruupätkä - super, henkilöryhmä - no problems, paikkamakuu 10. Tosin palkkasin paljon herkuilla, leluilla ja sosiaalisella palkalla. Kaksi näistä on jätettävä kokeesta pois. Sosiaalisella palkalla Vili pärjää jo aika pitkälle, mutta ymmärsin että BH-kokeessa tulee olla aika hillitty senkin suhteen :D

Juti
Vilin treenilistalle: 
Seuraamisen juoksuosuus rauhallisemmaksi, nyt pomppii.
Paikkamakuu erilaisilla alustoilla, erilaisissa häiriöissä esim. muut tekevät luoksetuloa vieressä.
Palkattomuutta, palkattomuutta..

4 kommenttia:

  1. Hei loistava juttu! Meilläkin tavoitteena BH jossain vaiheessa, menee kyllä varmaan ensi vuoden kesälle. Eilen oltiin häiriökoirakkona yhdelle, joka treenaa BH:ta varten, ja kuulostaa kyllä aika... mielenkiintoiselta noi jotkut jutut XD Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi kiva tehdä pitkästä aikaa jotain "uutta", vaikka ihan samaa pilkun viilaamistahan tuo on kuin toko. Vaikka alokkaan- ja avoimen luokan välillä ei olekkaan kovin suurta harppausta, niin silti koen että BH on vielä siinä niiden välimaastossa meidän kohdalla.

      Innolla odotan sitä kun rupeat avaamaan omaan blogiisi BH-mietteitä ;)

      Poista
  2. Jos BH-heelereiden joukkoon mahtuu joskus vääränrotuinen niin me voitais Dustyn kanssa tulla kuokkimaan ;) Haaveena ois joskus tuo BH suorittaa, katotaan milloin sinne asti päästään - vai päästäänkö ollenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki! Ilmoittelen facebookissa milloin ollaan taas menossa, niin tuu ihmeessä mukaan jos pääset :)

      Poista