torstai 23. toukokuuta 2013

Jos käärme puree

Nyt otin tehtäväkseni selvittää mitä OIKEASTI pitää tehdä, jos kyy puree koiraa ja pyyhkiä mielestäni pois sekalaiset neuvot mitä olen tuttavilta saanut.

Kaikenlaista spekulaatiota on ollut, että mitä pitää tehdä ja mitä ei todellakaan pidä tehdä. Toiset puhuvat että kyytabuja vaan heti naamariin ja toiset taasen kertovat, että kyytabuja ei missään nimessä saa antaa.

Me liikumme lähinnä pelloilla ja metsissä, jolloinka kyyhyn voi törmätä paljon todennäköisemmin, kuin jos lenkkimme perustuisivat asfalttiteillä lenkkeilyyn.


Suomessa on vain yksi ainoa myrkyllinen käärme, kyy.

www.elainlaakariin.fi sivustolla kerrotaan kyytabuista seuraavanlaisesti:
"Kyypakkauksen sisältämästä kortisonista ei ole todettu olevan hyötyä vaan ennemminkin haittaa koiran toipumiselle. Kortisonia suositellaan annettavaksi koiralle ainoastaan tilanteissa, joissa hengitysteiden alueelle osunut kyyn purema uhkaa turvottaa hengitystiet umpeen."

 Kun kyy puree ensimmäisen kerran, se ei välttämättä vapauta myrkkyä ollenkaan. Siihen ei kuitenkaan kannata luottaa, koska jos kyy kokee olevansa hengenvaarassa se voi purskauttaa koko myrkkyvarastonsa koiraan.


Puremakohta on usein turvoksissa ja kipeä. Purema voi oireilla väsymyksenä ja kipuiluna. Se voi myös aiheuttaa koiralle rytmihäiriöitä, keuhkoturvotusta, munuaiskudoksen tuhoutumista tai munuaisten vajaatoimintaa.

JOS KOIRALLA ON SELVIÄ KYYN PUREMAAN LIITTYVIÄ OIREITA, VÄLTÄ KOIRAN LIIKUTTAMISTA JA VIE KOIRA VÄLITTÖMÄSTI ELÄINLÄÄKÄRIIN!!!

Anna kyypakkauksen tabletti ainoastaan siinä tapauksessa, jos kyy puree koiraa hengitysteiden alueelle!

KYY EI OLE SUOMESSA RAUHOITETTU.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti