lauantai 29. maaliskuuta 2014

TK1


Mun ennakkoanalyysi meni niin nappiin. Meidän vahvuus ja "heikkous" oli tänään yli-innokkuus. 

Luoksepäästävyys meni hienosti. Vili pysyi paikallaan, tuomari (Marko Puranen) oli mukava mies - vähän rapsutteli ja jatkoi matkaa. Paikkamakuussa mun mielestä piippasi aluksi, tosin kukaan muu ei sitä kuullut keneltä kysyin. Tuomarilta en kysynyt, mutta 10 antoi ymmärtää ettei hän sitä kuullut (oon kyllä silti ihan varma että piippas - senkin pikku possu!!).

Yksilösuorituksia saatiin odotella kauan niinkuin etukäteen olin laskeskellutkin. Meitä ennen oli vajaa 20 koirakkoa ja aika menikin niiden suorituksia katsellessa, tuttujen kanssa jutellessa ja välillä Vilin kanssa touhuillessa.


Kokeessa pelasin varman päälle ja kehuin kunnolla liikkeiden välissä, koska palkattomuutta ei olla pitkään aikaan (melkein vuoteen...) treenattu. Vilille riitti aivan loistavasti kehut ja virtaa piisasi loppuun saakka ja vielä sen yli. Seuraamisista lähti onneksi vain puolikkaat pisteet juoksukohtien hyppyjen takia.

Tein ennen koetta jäävien erotteluita, Vili arpoi jo silloin niitä ihan miten sattuu vaikka yritettiin (ihan oikeasti) treenailla kaikessa rauhassa ja saada onnistumisia. Se kävi niin kierroksilla koko ajan että vaikka se teki "vahingossa" oikein niin jotenkin näin siitä ettei se oikeasti kuunnellut käskyä. Maahanmeno oli tosi hyvä, niin hyvä että Vili päätti tehdä saman silloinkin kun piti jäädä seisomaan ;)


Jäävien välissä oli luoksetulo minkä pelkäsin menneen ihan pipariksi. En tiedä miten säännöissä on, olin jo puoliksi (kokonaan) nyökännyt liikkurille olevani valmis kun Vili päätti ettei malta enää odottaa. Onneksi ei sentään ollut kerennyt sanoa että jätä koira, silloin ainakin olisi nollannut? Tai en tiedä, jonkun koira otti pari askelta omistajan perään ja sai silti 7 pistettä luoksetulosta. Hmmh.... Niin ja vika perusasento vino. Videolla omaan silmään perusasento näyttää melkein poikittaiselta, mutta todellisuudessa se ei onneksi ihan niin paha ollut.

Sitten vielä hyppy... En ehkä kestä :D Kun ei malta niin ei malta. Aivopieruhöperö. Videolta näette.

Samalla niin hienoa mutta kuitenkin haikeaa, että alokas-luokkaan ei saa enää mennä!


Tiivistettynä:

HSKH Tottelevaisuuskoe 29.3.2014 ALO 
Tuomari: Marko Puranen
Liikkeenohjaaja: Sanna Malkamäki

1. Luoksepäästävyys 10 (10)
2. Paikalla makaaminen 10 (30)
3. Seuraaminen kytkettynä 9,5 (19)
4. Seuraaminen taluttimetta 9,5 (38)
5. Liikkeestä maahan 10 (20)
6. Luoksetulo 7,5 (22,5)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (0)
8. Estehyppy 8 (16)
9. Kokonaisvaikutus 9 (9)

Yhteensä 164,5/200 ALO1 

Ja tämä oli meidän kolmas 1-tulos joten saatiin TK1 ja seuraavaksi kohti avointa-luokkaa. :)

Palkinnoksi ostin Vilille (ja vähän Jutille) kaksi uutta lelua. Löysin vihdoin patukat jotka vinkuu!


8 kommenttia: