lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kyllä - kuvissa ja videolla esiintyy myös aurinko!

Tänään on ollut niin mahtavan hieno päivä. Nukuin pitkään, heräsin 9.30 syömään valmiiksi tehtyä aamupalaa, koiratkin oli jo siinä vaiheessa lenkitetty. Aamupalan jälkeen kömmin takaisin nukkumaan ja nousin vasta 12 jälkeen. 

Tälle viikonlopulle en ole sopinut tai suunnitellut mitään etukäteen. Sen olin kuitenkin päättänyt että metsään mennään pitkälle lenkille. Mentiin "uuteen metsään" joka sijaitsee Vantaan Ylästössä. Tosi kiva ja parasta on se, että tämä ihanuus löytyy kävelymatkan päästä kotoa!



Sitten kun käärmeet heräilee, niin sinne ei kuulemma ole enää asiaa. Nyt jo vähän katselin ympärilleni kallioilla kävellessämme, kun aurinko porotti niin kovaa.




Metsälenkillä viihdyttiin 2 tuntia ja matkaa kertyi siinä ajassa noin 7-8km.







Lohdullista, ettei koirillakaan ihan jokainen kuva onnistu. Miten tuntuu silti, että ihmisiä kuvatessa silmät on jotakuinkin aina kiinni.



Tykkään metsistä, missä ei ole kaikista helpoin maasto liikkua, jonkinlainen polku tai merkintäsysteemi olisi kuitenkin hyvä olla etten eksy. Parhaita reittejä ovat juurikkoiset polut joita viistää katkenneet puunrungot ja täyden kympin saa jos näiden lisäksi osalla matkasta löytyy pitkospuut!

Askeleeni sijoitan juurien, kivien tai vaikka keppien päälle, jos niitä reitiltä löytyy. Jotkut ovat ihmetelleet tapaa, enkä sitä osaa selittää - jalat vaan automaattisesti etsii alleen jotain epätasaista. Kannattaa kokeilla, se tuntuu hyvältä :)

Keski-Suomessa en jostain syystä pelkää eksyä metsään, olenhan siellä koko pienen ikäni pyörinyt, vaikken tietenkään läheskään joka metsää ole kolunnut.

Tämä metsä missä tänään oltiin oli niin tiheä, ettei sieltä ollut vielä edes lumet (jäät) sulaneet kaikkialta pois.  Siellä ei myöskään paljon kameran kanssa heiluttu, kun valaistus oli heikko.



Ja sitten noista sekopäistä vielä yksi video.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3. Etenkin tuossa videopätkässä oikein huokuu "metsän rauha":) !
    T: Äitee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siinä sielu lepää, kun pääsee näiden kanssa kuuntelemaan metsän ääniä ;)

      Poista