sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Koira 2013 - Heelerit

Sunnuntai 15.12.2013
Messukeskus, Helsinki

Olin katsomassa heelerkehää. Myöhästyin sen verran, että junnu-urokset jäivät näkemättä ja kuvaamatta. Todella harmi, koska meidän kaveri Nuka (Coppercoat's Uncle Sam Heel) oli taas pärjännyt hyvin. Nähtiin Nuka onneksi vielä paras uros-kehässä, mutta sieltä ei tällä kertaa tullut sijoitusta.



Muita rotuja ja rotuyhdistyksiä/piirejä tuntematta voin sanoa, että heeleri-ihmiset ovat kyllä parhaita. Piirit ovat niin pienet ja aktiiviset, että huomasin tunnistavani yli puolet kehissä pyörivistä ihmisistä. 

Kaikki juttelevat keskenään ja hymyilevät, hyvin vähän näkyy kateutta ja arvostelua, tietenkään en kaikkea varmastikaan tiedä ja huomaa, varsinkin kun haluan ajatella "omasta" yhdistyksestäni vain parasta.

Omakohtaisesta kokemuksesta voin kertoa, että ne ihmiset, kenen arvostus on silmissäni laskenut muutaman vuoden kuluessa, eivät näissä tai muissakaan tapahtumissa käy. Eivät ole aidosti ja oikeasti kiinnostuneita rodusta.

Alla omaa silmää miellyttäviä uros-heelereitä kehästä ja sen ulkopuolelta






Ja heti perään kauniita tyttöheelereitä








Heelereiden paras ja vastakkaisen sukupuolen paras


Näyttelyt ovat yllättäneet mut niin positiivisesti. Niissähän on ollut ihan kivaa! 

Me ollaan korkkaamassa Jutin kanssa junnu-luokka Turussa 18.1.2014. Reissuun on lähdössä Jutin kasvattajan lisäksi myös tietenkin Jutin äiti ja sisaruksia. Siitä tulee varmasti hieno päivä. 

Tuomarina on Päivi Eerola, jolta Juti sai pentuna hyvän arvostelun heelerleirin epävirallisessa näyttelyssä, mutta Juti ei kuitenkaan sijoittunut. Päivi tykkäsi Jutin veljestä Eddiestä kovin ja valitsi tämän VSP-pennuksi.

Vilikin olisi tarkoitus viedä vuonna 2014 näyttelyyn alapurennasta huolimatta. Mikäli jalka vaan on kunnossa. Hyvinhän se nyt jo ravaa, mutta jotenkin tuntuisi hölmöltä viedä "keskeneräinen" ja hitaassa laukassa jalkaa pompottava koira arvosteltavaksi. Maaliskuun aikana on viimeinen kontrolliröntgen ja toivon niiiiiin kovasti, että sieltä ei nyt enää mitään pommia tulisi. 

Huomenna on meikäläisen synttärit ja sen kunniaksi pääsee Vili mukaan Jutin aksatreeneihin. Jutin odotellessa vuoroa temppuillaan me Vilin kanssa vähän tokojuttuja. Jeejee!

2 kommenttia:

  1. Nuka <3
    Hirmuisesti tsemppiä Vilille vuodenvaihteen paukkuihin!
    Minttu ja Nuka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuksu on ihan paras <3

      Kiitos! Me koitetaan tehdä sen olosta mahdollisimman iisi, ettei tarvitsisi pelätä, mutta eilen saatiin jo vähän osviittaa tulevasta, ei se helppoa tule olemaan.. :/

      Rauhallista vuoden vaihdetta myös sinne <3

      Poista