lauantai 3. syyskuuta 2011

Vili Levillä

Reissu tehty! Se alkoi ajomatkalla Espoosta Leville. Vili vaihteeksi nukkui kiltisti koko matkan. Välillä pysähdyttiin vaihtamaan ajovuoroja ja silloin myös Vili jalotteli, söi ja joi, mutta kertaakaan ei pienintäkään inahdusta kuulunut kevythäkistä. Lähdettiin n.21.30 ajelemaan ja oltiin aamulla ~ 8-10 välillä perillä? En kyllä muista yhtään. Mentiin sitten pariksi tunniksi nukkumaan, jonka jälkeen päätettiin lähteä Levin huipulle, koska ilma oli huomattavasti selkeämpi kuin tullessa. Ajoimme pisimmän Gondolihissin juurelle ja Vili oli tottakai mukana. Sitä ei jännittänyt yhtään, koska ei tiennyt mitä odottaa. Itseäni kyllä jännitti, koska minulle on lähiaikoina tullut lievä korkeanpaikankammo, ainakin joissain tilanteissa. Yritin kuitenkin olla rauhallinen ja onnistuin siinä ihan hyvin. Hississä pelko katosi pikkuhiljaa, helpotti että näki puita ympärillä mitkä olivat suunnilleen samalla korkeudella, eikä tarvinnut katsoa suoraan alaspäin. Vili istui rauhallisesti sylissä ja katseli maisemia. Ylhäällä Vili sai hetken juosta vapaana, kunnes huomattiin poroja. Tai Vili ne ensin huomasi ja oli jo lähdössä sinneppäin, mutta onneksi se vielä reagoi odota - käskyyn, eikä korvat vielä kerennyt mennä sellaiseen tilaan että ne suodattaa kaiken mitä me sanotaan sille. Mentiin kaikki katselemaan poroja lähempää ja Vilillä alkoi tärinä ja vinkuminen kun ei päästetty sitä aidan toiselle puolelle :D Vilin loppuilta oli pienempiä lenkkejä, leikkejä, nukkumista ja yhdessä oloa.

Muut päivät Levillä olikin sitten suhtkoht normaaleja Vilin osalta. Välillä se joutui olemaan yksin hotellihuoneistossa kun käytiin sellaisissa paikoissa minne sitä ei voinut ottaa mukaan. Ne ajat meni odotettua paljon paremmin (ei ne kyllä kotonakaan koskaan ole huonosti mennyt), kun jätettiin sille täytetty puppykongi ja uusi luu, loppuajan se todennäköisesti nukkui. Puitteet lenkkeilyyn oli kyllä huikeat. Noin 100 metrin päästä alkoi jonkinlainen pururadan tyyppinen tie, mistä lähtee kaikki Levin ulkoilureitit. Keskiviikkona oltiin monta tuntia näillä reiteillä, ja siinä samalla tuli myös käveltyä enemmän mitä Vili on koskaan kävellyt yhdellä kertaa. Lenkillä ei huomanut väsymystä yhtään, mutta kyllä se aika hyvin nukkui sitten loppuillan ja yön :)

Kotiinpäin matkanteko alkoi torstaina joskus 7 jälkeen illalla, ja kotona oltiin n. 12h päästä. Nyt onkin sitten rytmit vähän sekasin itse kullakin.. Ja Vililtä vähän säännöt unohtunut, mutta ei auta kuin käydä niitä uudestaan läpi :) mm. nukuttiin siellä levitettävällä sohvalla, joka oli tosi matala, ja väistämättä siinä kävi niin, että Vili nukkui siellä myös. Kotiin kun päästiin niin Vili oli vähän ihmeissään että eikö se saakaan tulla sänkyyn nukkumaan. Ei :) Mutta hyvin se viime yön nukkui silti omassa pesässään.

Ja kuvia reissusta onkin sitten tuossa edellisessä jutussa minkä kirjoitin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti