perjantai 26. elokuuta 2011

4 kk

Juuri punnittu Vili painaa tällä hetkellä 5,2kg. Korvat on täysin lupat ja Vilistä on tullut taas enemmän pennun näköinen :) Yhteensä neljä hammasta on vaihtunut, ylä- ja alaetuhampaat. Hampaiden katsomisessa ei ole enää mitään ongelmia, jossain vaiheessa Vili ei olisi halunnut näyttää purukalustoaan, mutta nyt ei enää pistä yhtään vastaan. Muutenkin tuntuu, että on Vili olisi ottanut pienen kasvupyrähdyksen henkisesti ja on vähentänyt ei niin kivoja tapojansa, eli sormien napsimista/käsillä leikkimistä. Sitä ei ole tapahtunut kuin ehkä kerran-kaksi päivässä (jos niinkään paljon) ja sekin tuntuu olevan puolivahinko aina hepulin yhteydessä. Ollaan käytetty siihen tosiaan sitä vesipulloa aina kun se on ollut mukana. Ei kyllä yhteensä kovin montaa kertaa, varmaan alle 10, Vili tuntuu lukevan ajatukset aina kun pullo on lähettyvillä, vaikkei sitä näkisikään.

Pentutokotreenien jälkeen ja pentuagilitytreenien yhteydessä oon huomannut että kierroksia on välillä selvästi liikaa ja sitten intoa on niin paljon että säännöt unohtuu. Esimerkiksi pentuagissa jos laitan hyppyesteiden päähän namialustan ja näytän Vilille sen, niin kun siirrytään esteiden aloituspäähän, niin siinä matkalla Vili tahtoisi napsia mua lahkeista. Ilmeisesti yrittää viestittää että hei nyt mennään väärään suuntaan ne namit on tuolla toisessa päässä.. Pystyn siinä tilanteessa kuitenkin napsimisen estämään, koska Vili on hihnassa. Toinen esimerkki pentutokoilun yhteydessä on kun tokoilu loppuu niin Vili räjähtää ja ollaan jääty siihen pellolle sitten purkamaan vielä tätä patoutunutta energiaa. Siinä kun Vili on irti niin se napsii lahkeista. Kai se sitten paimentaa mua :D Näissä tilanteissa mulla ei ole ollut vesipulloa mukana, se kun ei taskuun mahdu. Sempä takia tänään kävin ostamassa pienen PetCorrectorin (http://www.bestpet.fi/pet-corrector-p-115.html). Vielä ei olla päästy testaamaan käytännössä kuinka se toimii, mutta uskon että se kulkee meidän mukana useammin kuin vesipullo.

Pentuagilityn viimeinen tunti oli eilen. Vähän haikea mieli, koska se oli tosi kivaa, ja varsinkin viimeinen tunti oli ihan paras, tehtiin pitkää rataa, ja menin itekkin ihan sekasin siinä välillä :D Mutta oli ihan huippukivaa.. Vilillä kans :) Se oli taas hyvä! Eiköhän me agilityä jossain vaiheessa jatketa, kunhan vaan keksitään että milloin missä ja miten! Tuolla samassa paikassa alkaa nyt myös jatkuvat kurssit, mutta ei olla vielä ilmoittauduttu kun on vielä 7 pentutoko kertaa jäljellä. Pentutokossa ollaan harjoiteltu vaikka minkälaista; istumista, maahan menoa, paikallaan odottamista, luoksetuloa, ohitusta, pois-käskyä, vähän jo seuraamista, jne..

Sunnuntaina lähdetään ajelemaan Leville. Siellä ollaan sitten muutama päivä ja tullaan torstaina-perjantaina takasin kotiin. Seuraavan kerran sitten kirjoittelen varmaan sen reissun jälkeen :) Tässä lopuksi taas vähän uusia kuvia. Yhdessä kuvassa esiintyy myös yksi Vilin tyttökavereista, Maori, joka on rodultaan basenji :)

Ps. Se pyöräkori minkä tilasin Mustista ja Mirristä on huono. Tai hyvä muuten mutta "kiinnitysmekanismi" ei mätsää mun pyörän kanssa. En saa sitä millään pysymään ohjaustangossa silleen että siellä vois istua kyydissä. Todella harmi, kun Vili kuitenkin viihtyy siellä tosi hyvin. Laitoin sen oman alustankin sinne tekemään olosta mukavamman.. En nyt tiedä mitä tolle pitäis tehdä.. Ehkä joku päivä keksin vielä jotain miten saan sen mun pyörään..








2 kommenttia: